NLP in Leiden

Leiden is geweldig en Utrecht is niet zover weg


NLP in LeidenNLP kun je overal leren en ook in Leiden . Maar NLP leren doe je bij voorkeur bij een erkend instituut zoals de NLP Academie. Een klein stukje reizen van Leiden naar Utrecht loont de moeite. Zeker als je weet dat je een kwalitatieve NLP opleiding gaat krijgen.

Leiden is de vierde gemeente van Zuid-Holland en heeft als bijnaam de Sleutelstad. De bijnaam verwijst naar het stadswapen dat bestaat uit een wit of zilveren schild met twee gekruiste rode sleutels. Vergelijkbare sleutels komen voor in het wapenschild van het Vaticaan.

Het officiële wapen van Leiden werd op 25 januari 1950 bij Koninklijk Besluit vastgelegd. Het toont een strijdbare, rode leeuw op een vestingmuur met de Latijnse wapenspreuk "Haec libertatis ergo" (Dit omwille van de vrijheid), dat verwijst naar de tijd van het Nederlandse verzet tegen de Spanjaarden in de zestiende eeuw. De linkerklauw van de leeuw rust op een zilveren schild met twee gekruiste, rode sleutels. In zijn rechterklauw bevindt zich een opgeheven, zilveren zwaard met gouden gevest.

Tijdens de Tweede wereldoorlog werd Leiden zwaar getroffen door geallieerde bombardementen. De omgeving van het station en de Marewijk werden vrijwel geheel met de grond gelijk gemaakt. Het historische centrum is gespaard gebleven.

Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast heeft de stad een rijke geschiedenis. De oude binnenstad, met monumentale bouwwerken, hofjes en grachten zijn hier bewijs van.

Leiden telt binnen en buiten het centrum 9 molens, 35 hofjes en 2 stadspoorten: de Morspoort aan de noordwestzijde en de Zijlpoort aan de noordoostzijde van het stadscentrum. De Doelenpoort ligt binnen de grachtengordel en was de toegangspoort tot de oefenterreinen van de Leidse Schutterij. Er zijn ook nog een aantal oorlogsmonumenten in de stad te vinden.

Een belangrijk feest in Leiden is het Leids Ontzet ofwel Leidens Ontzet, ook wel het 3 oktoberfeest genoemd, wat jaarlijks gevoerd wordt ter herdenking van de belegering die plaats vond van 1573 tot 1574. Leiden was tijdens de tachtigjarige oorlog belegerd onder Spaans gezag en eindigde in een ontzet van de stad.

Het feest bestaat uit vele tradities die ver teruggaan. In de vroege ochtend van 3 oktober vinden de reveille en de traditionele uitreiking van gratis haring en wittebrood in de Waag plaats aan inwoners van Leiden. Dit verwijst naar het haring en wittebrood dat de watergeuzen de stad inbrachten direct na de bevrijding. 's Middags is er een grote optocht en 's avonds wordt het feest afgesloten met een vuurwerkspektakel. Traditioneel wordt op 3 oktober in Leiden hutspot met klapstuk of rookworst, gegeten.

Ook veel mensen uit Leiden volgen een NLP Practitioner Opleiding aan de NLP Academie. De opleidingen zijn erkend door de NVNLP en de ABNLP.  De NLP Academie heeft gekozen voor een duur van 15 dagen waarin theorie en praktijk worden afgewisseld.

De opleiding is verdeeld over 8 weekenden van 9:30 tot 17:00. Mocht je een dag moeten missen dan is dat geen enkel probleem. Je kunt vast inhalen in een andere groep.

Deelnemen aan de NLP opleiding Leiden.

De NLP Academie is een erkend instituut met veel deelnemers uit Leiden. Gelukkig zijn er veel mensen die de reis naar Utrecht maken vanuit Leiden omdat een klein stukje verder reizen voor kwaliteit vaak de moeite loont.


Onze opleidingen zijn inclusief een manual in zowel gedrukte al digitale vorm. De opleiding is fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over.

Regelmatig organiseren we informatie avonden. Je bent van harte welkom.
Reactie plaatsen