Vaak gestelde vragen

IN ONZE INTERNATIONAAL ERKENDE NLP PRACTITIONER LEER JE WAT EFFECTIEF COMMUNICEREN DAADWERKELIJK IS EN STAAT JOUW PERSOONLIJKE ONTWIKKELING CENTRAAL OF VRAAG HET ONZE EIGEN AI 


                                   

Veel gestelde vragen algemeen

Is het mogelijk om kennis te maken met de NLP Academie?

Het is zeker mogelijk om eerst kennis te komen maken.  Er zijn bij ons twee mogelijkheden om kennis met ons te maken.

Je komt naar onze gratis Online introductie workshop. We organiseren regelmatig online kennismakingsworkshop waarin je kennis kunt maken met NLP, de NLP Academie en haar trainers. In ongeveer 2, 5 uur nemen we je mee in de basisprincipes van NLP en leer je hoe communicatie werkt en welke impact dat op jouw heeft.

Waarom zou ik een NLP Practitioner doen?

Stel je eens voor: een leven waarin jij volledig aan het roer staat, waarin je elk aspect van je leven kunt vormgeven precies zoals jij dat wilt. Klinkt dat als een droom? Met NLP kan die droom werkelijkheid worden.

Dompel jezelf onder in de NLP Practitioner en ontdek de geheimen achter de krachtigste technieken en methodologieën van NLP. Vanaf de allereerste dag krijg je de tools in handen om meester te worden over je eigen gevoelens. Je leert effectiever te communiceren, barrières te doorbreken en een diepere verbinding met jezelf en anderen te creëren. Of het nu gaat om je collega's, je dierbaren of jezelf, NLP geeft je de mogelijkheid om positieve veranderingen teweeg te brengen.

De NLP Practitioner-opleiding is meer dan zomaar een cursus. Het is een 15-daags avontuur waarin je ontdekt hoe je de regie kunt nemen over je gedachten, gevoelens en acties. Of je nu je communicatievaardigheden wilt aanscherpen, je persoonlijke groei een boost wilt geven of simpelweg meer vrijheid wilt ervaren in je dagelijks leven, deze opleiding heeft het allemaal.

En het mooiste? Je kunt de opleiding volgen op een manier die bij jou past. Of je nu kiest voor de populaire weekendvariant, business variant, de online opleiding of de zomer opleiding, er is altijd een NLP Practitioner-opleiding die perfect aansluit bij jouw wensen.

Dus, ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling? Met NLP ligt de wereld aan je voeten. Zet vandaag nog die stap en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Je zult versteld staan!

Hoe wordt er les gegeven?

De lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk. De trainer zal in de meeste gevallen de theorie uitleggen en een demonstratie geven. Daarna ga je aan de slag met wat je hebt geleerd en oefent met medecursisten en coaches.

Is de NLP Academie aangesloten bij een branche vereniging?

Ja!. De NLP Academie is aangesloten bij de NVNLP en de American Board of NLP. Alle opleidingen voldoen aan de strenge kwaleitseisen van de CRKBO en NRTO

Wat onderscheidt de NLP Academie van andere instituten?

De NLP Academie onderscheidt zich doordat:

we graag eerlijk voorlichting geven. Geen uitspraken als "we zijn het beste instituut", "we zijn het grootste instituut van Nederland" of "de meest uitgebreide NLP opleiding".

Onze missie is:  om mensen tips en gereedschap te geven om betere keuzes te kunnen maken, mentaal weerbaar te zijn bij tegenslag en effectiever te kunnen zijn als mens waardoor mensen succesvol kunnen worden en kunnen blijven. In welke rol dan ook!

Dat is voor ons belangrijk!

Onze trainers zijn hoog opgeleid en beschikken over jarenlange ervaring als coach -en trainer. Daarnaast komen onze trainers allemaal uit het bedrijfsleven.  Dus geen trainers die net zijn begonnen, geen levenservaring hebben of NLP zelf niet toepassen. Onze trainers hebben persoonlijk opleidingen gevolgd bij de grondleggers van NLP en de oprichter van de NLP Academie is de enige NLP & Hypnose Master trainer in Nederland.

Hoe kan ik na afloop mijn NLP kennis bijhouden?

Om de kennis die je leert tijdens onze opleidingen vast te houden organiseren we regelmatig NLP oefendagen en verzorgen we thema workshops over hoe je NLP nog meer kunt toepassen. Ook online valt er het nodige te doen. Webinars en regelmatige nieuwe onderwerpen in onze de Online NLP Academie zorgen ervoor dat je de kennis bij kunt houden en echt kunt integreren.

Ik ben jonger dan 23 jaar. Is er een speciaal jongeren tarief?

De NLP Academie vindt het belangrijk dat iedereen NLP leert en dat onze opleidingen ook mogelijk moeten zijn voor mensen die het even niet zo breed hebben en jongeren die aan het begin staan van hun carrière. Ben je jonger dan 23 jaar dan geldt er een speciaal tarief van €1.400 voor onze NLP Practitioner. Per Practitioner hebben we 2 plekken beschikbaar. Neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

                   


                                   

Inschrijven

Wanneer betaal ik de opleiding?

Na je inschrijving ontvang je van ons de factuur voor het gehele bedrag en dient binnen 14 dagen betaald te worden. Betaal je in termijnen dan dient elke termijn 14 dagen voorafgaand aan het trainingsweekend te zijn voldaan.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het is mogelijk om in termijnen te betalen waarbij de eerste termijn binnen 14 dagen na factuurdatum vervalt. Je begrijpt dat we dit voor iedereen zo makkelijk mogelijk willen maken dus daarom hebben we gekozen voor maximaal 4 termijnen en automatische incasso.

Mocht het nou echt anders moeten, bel dan gerust naar onze klantenservice (+31 85 3012007), dan gaan we kijken hoe we het kunnen regelen met elkaar.

Ik heb mij ingeschreven maar gaat de opleiding wel door?

In de meeste gevallen gaat de opleiding altijd door. Echter kan het zo zijn dat we moeten besluiten om de training te verschuiven of moeten laten vervallen.

Indien dit het geval mocht zijn, laten we je dit uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de training weten of zoveel eerder als mogelijk.

Hoe groot zijn jullie groepen?

De grootte van de groepen varieert tussen de 20 en de 30. De trainingen worden begeleidt door ervaren NLP trainers en een aantal coaches.

                               


                                   

Tijdens de opleiding

Wat zijn de exacte tijden van de training?

Onze trainingen starten stipt om 9:30 en om rond 17:00 – 17:30 weer te eindigen.

Waar worden jullie opleidingen gegeven?

De meeste van onze opleidingen vinden plaats in ons eigen Inspirationcenter in Utrecht. 5 minuten met de auto vanaf de afslag op de A12 en parkeren kan hier gratis. Ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is slechts 5 minuten met de bus vanaf Utrecht Centraal Station.

Tevens worden sommige trainingen gegeven in onze eigen locatie in Nieuw Vennep, vlak bij Schiphol en Amsterdam.
Of in onze grote villa, het Inspirationcnter in Altea, Spanje.

Waar je opleiding gegeven zal worden staat altijd duidelijk bij de opleiding vermeld.

Wat als ik een dag niet kan?

Je kunt deze in de meeste gevallen inhalen als het één dag of twee dagen betreft. In andere gevallen zal in gemeenschappelijk overleg gezocht worden naar een passende oplossing.

Krijg ik een certificaat na afloop?

Jazeker! Bij succesvol afronden van de NLP Practitioner of NLP Master Practitioner krijg je een certificaat. Hiermee ben je officieel erkend als gecertificeerd NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. De erkenning verkrijg je van de ABNLP en de NVNLP.
Na het volgen van de NLP Trainersopleiding krijg kun je aanmelden bij de ABNLP. Hiermee kun je zelf studenten certificeren als NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €320
De opleiding NLP Master Coach geeft u een erkend certificaat van de ABNLP.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze opleidingen en natuurlijk gaat er ook bij ons wel eens iets fout. Gelukkig maar want zou kunnen we altijd blijven verbeteren. Mocht je nu onverhoopt toch een klacht hebben dan kun je deze indienen volgens de volgende procedure:

1. Stuur een email naar klantenservice@nlpacademie.nl waarin je jouw klacht duidelijk weergeeft.

2. Je krijgt vervolgens een bevestiging dat jouw klacht is binnengekomen. Onze klachtencommissie registreert jouw klacht vervolgens in het register "klachtenregistratie" en geeft binnen 2 weken een reactie op je klacht.

3. De klacht dient binnen 2 weken na ontvangst te zijn afgehandeld. De beslissing wordt je schriftelijk medegedeeld. Indien er langer voor nodig is om je klacht in behandeling te nemen wordt je hiervan op de hoogte gesteld (schriftelijk). Je krijgt tevens te horen waarom de klacht is uitgesteld en hoe lang het duurt voordat je nu een bericht krijgt.

4. Klacht en de afhandeling van de klacht worden één jaar bewaard. Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden.

4. Indien je het oneens bent het de afhandeling van de klacht dan kun je gebruik maken van de (externe) klachtencommissie van de NVNLP. Alles over de procedure van de NVNLP lees je op de website van de NVNLP.

Kan ik ook onderwerpen op een later moment herhalen?

Jazeker!. Alle deelnemers aan onze NLP opleidingen hebben een levenslange garantie. Dat houdt in dat het altijd mogelijk om een specifiek onderwerp te herhalen. Maak gerust een afspraak via 085-3012007 of via onze klantenservice (klantenservice@nlpacademie.nl)

Ik wil al graag inschrijven voor de vervolg opleiding.

Kijk gerust in onze agenda of bel met onze klantenservice via 085-3012007. Zij helpen je graag verder.

Wordt mijn certificaat erkend?

Jazeker! Bij succesvol afronden van de NLP Practitioner of NLP Master Practitioner krijg je een certificaat. Hiermee ben je officieel erkend als gecertificeerd NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. De erkenning verkrijg je van de ABNLP en de NVNLP.

Na het volgen van de NLP Trainersopleiding krijg kun je aanmelden bij de ABNLP. Hiermee kun je zelf studenten certificeren als NLP Practitioner of NLP Master Practitioner. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €320
De opleiding NLP Master Coach geeft u een erkend certificaat van de ABNLP.

Krijg ik ook lunch bij mijn opleiding?

"Schoenmaker, houd je bij je leest" We zijn gewoon geen cateraar. Dus zijn de meeste van onze opleidingen zonder lunch. Met uitzondering van de NLP Business Practitioner en de NLP Business Master Practitioner. Hier hebben we een goede cateraar gevonden, die heerlijke broodjes maakt.

Krijg ik ook een examen bij mijn opleiding?

Jazeker! Elke NLP opleiding of Hypnose opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een praktijkexamen.  In onze coachopleiding vragen we je om reflectieverslagen in te leveren van sessies met proef-cliënten.

Je krijgt dus geen certificaat door alleen maar aanwezig te zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat examens bijdragen aan je kennis en vaardigheid.

Hoeveel dagen mag ik missen?

Liever helemaal geen.  Echter kunnen we ons voorstellen dat je door omstandigheden een les moet missen. Er geldt voor alle opleidingen een verplichte aanwezigheid van 80% van de lessen. In overleg met de trainer, kunnen we zoeken naar passende oplossingen.

Wat is de studiebelasting van de NLP Practitioner en Master Practitioner?

De studiebelasting van bovenstaande trainingen is soms lastig uit te drukken in uren. Je leert in de trainingsdagen NLP en hoe je dit kunt toepassen. De wereld na de trainingsdagen zijn dan je speeltuin en hierin kun je oefenen wat je wilt. Handig is het om de manual voorafgaand aan de trainingsdag door te nemen. Hiervoor rekenen wij ongeveer twee uur per week. De minimale studiebelasting geeft ook aan hoe praktisch toepasbaar NLP is.

                               


                                   

NLP

Kun je een voorbeeld geven van een praktische techniek die gaat leren?

Een voorbeeld van een praktische NLP-techniek die je gaat leren, is de swish-techniek. Hiermee leer je om een bepaalde gewoonte of gedachtepatroon te veranderen en te vervangen door een nieuwe, positieve gewoonte of gedachte. Je leert bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt trainen om minder te piekeren en meer positieve gedachten te hebben.

Is NLP therapie?

NLP is zeker geen therapie hoewel het wel in therapie kan worden gebruikt. NLP is een concrete methode om effectiever te communiceren, mentaal weerbaar te worden en persoonlijk te ontwikkelen.  Een NLP opleiding is dan ook geen vervanging voor therapie. Je leert in een NLP opleiding om beter om te gaan met angst en beperkende overtuigingen en dat is mooi meegenomen.

Voor wie is een NLP opleiding geschikt?

Een NLP opleiding is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en groei, en in het verbeteren van zijn of haar communicatie- en leiderschapsvaardigheden. Of je nu werknemer, leidinggevende, coach, therapeut of zelfstandig ondernemer bent, NLP kan bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke succes. Bij de NLP Academie bieden we verschillende opleidingen aan die geschikt zijn voor beginners tot gevorderden, en voor verschillende professionele achtergronden.

                               

           

VRAAG NU ONZE BROCHURES AAN

Wil je alles eens rustig na lezen en misschien wel informatie willen geven aan je werkgever, vraag dan onze brochures aan over onze NLP opleidingen. Hierin staat alles nog een keer overzichtelijk benoemd en leer je meer over de exacte inhoud van de opleidingen. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice op 085-3072007
No opt-in form has been selected