Wat is NLP

WAT IS NLP?

Ontdek een makkelijk te leren methode die je alle tools geeft om belachelijk succesvol te worden, je stressniveau’s doet dalen, Relaties leuk houdt en je super trots maakt op jezelf

WAT IS NLP?

NLP is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en  is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. NLP wordt daarom steeds vaker in allerlei beroepen en omgevingen toegepast.

Uitgangspunt van NLP is dat de mens in staat moet zijn om het leven prettig te vinden en ervan te genieten. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke, of kleine gebeurtenis of opmerking kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.

Waar komt het vandaan?

NLP werd in de jaren 70 bedacht aan de Universiteit van California. Hoogleraar linguïstiek John Grinder en student computerwetenschappen Richard Bandler onderzochten de processen van communicatie en verandering. Zij wilden antwoord krijgen op de vraag wat therapeuten als Virginia Satir, Fritz Perls en Milton H Erickson zo bijzonder maakten. Daarom bestudeerden ze de technieken en de resultaten. Ze kwamen tot de conclusie dat het communicatieproces tussen mensen gebaseerd is op neuropsychologie, cybernetica en taal. Bovendien ontdekten ze dat dit proces bovendien te beïnvloeden is. Daarom gaven ze het de naam Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).
NLP Introductie workshop

Wetenschappelijk bewezen?

NLP is een relatief jong veld waarin nog steeds veel aan onderzoek onderhevig is. Toch steunt NLP op verschillende bewezen uitgangspunten die ook in psychologie voorkomen. Gek genoeg zul je op internet verschillende artikelen tegenkomen die vertellen dat NLP wetenschappelijk niet bewezen is. In deze tijd zouden we veel van deze artikelen “fake news” kunnen noemen. Vaak zijn de artikelen erg gedateerd en achterhaald door andere onderzoeken. En net zoals met psychologie zijn sommige onderwerpen niet wetenschappelijk bewezen maar door het inmiddels grote aantal cursisten die wereldwijd een opleiding heeft gedaan, zijn de positieve verhalen in grote aantallen aanwezig. 

Hoe werkt NLP?

Met NLP ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je geheugen. En wat het effect van die herinnering, gebeurtenis of opmerking is op je dagelijks handelen. Door NLP leer je die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook anders mee om en krijg je een structurele andere kijk op dingen. Je gaat anders luisteren en communiceren en de gevolgen daarvan zijn positief en direct merkbaar.

Een andere vaak gebruikt uitgangspunt is dat NLP de subjectieve ervaring bestudeert. Iedereen ervaart de wereld op zijn of haar manier. Dit merk je dan ook snel in discussies waar mensen naar hetzelfde fenomeen kijken en toch iets anders zien. Iedereen heeft een eigen unieke subjectieve ervaring van de wereld en maakt beslissingen op basis van dit unieke model.

NLP richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Door NLP bereik je in korte termijn een balans in jezelf. Hierdoor ben je in staat om het beste uit jezelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan. Vanuit de technieken die NLP biedt kies je je eigen middelen om dat doel te bereiken. NLP is daarom uiterst geschikt als hulpmiddel om zelf aan de slag te gaan en snel en merkbaar resultaat te halen.

Je bereikt en leert:

  • op persoonlijk en/of professioneel vlak dingen te veranderen
  • orde op zaken te stellen
  • hoe je gemakkelijk een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid opbouwt en doelgericht met anderen omgaat en werkt.
  • taalpatronen te gebruiken waardoor je nauwkeurig informatie krijgt
  • non-verbaal gedrag te observeren waardoor je inzicht krijgt in het denken van de ander en ziet hoe hij de boodschap verwerkt
  • omgaan en oplossen van conflicten in jezelf en die tussen anderen
  • hoe je in balans kunt leven
nlp-associate practitioner

KIJK EN LUISTER NAAR ONZE GRATIS NLP workshop van ongeveer 50 minuten

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over NLP, er worden veel boeken geschreven over NLP en steeds vaker worden NLP technieken toegepast in andere cursussen. Ook krijgt NLP steeds meer een plek binnen de reguliere gezondheidszorg en psychologie.

Maar wat is NLP nu precies? Wat kan je er nu mee? Wat is een NLP Practitioner? En hoe kun je het toepassen in je eigen leven?

Tijdens onze GRATIS NLP workshop van ongeveer 50 minuten beantwoorden we graag deze vragen en is er natuurlijk ook gelegenheid om je vragen te stellen zodat je een goed beeld en een goed gevoel krijgt bij NLP en wat meer NLP voor je kan betekenen in je dagelijkse leven. We beantwoorden al je vragen graag . (De workshop zelf is eerder opgenomen. Geen probleem natuurlijk want we zijn er wel elke keer live bij om je vragen te beantwoorden)


Natuurlijk is zo’n workshop ook een prima gelegenheid om kennis te maken met de trainer(s) want we vinden dat een klik zeker belangrijk is om samen te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Na afloop weet je wat NLP voor jou kan betekenen en hoe wij je daarbij kunnen gaan helpen.Het volgende NLP Introductie Webinar is over
0
Dagen
0
Uren
0
Minuten
0
SecondenWat kun je met NLP?

Door NLP krijg je snel inzicht in hoe de ander denkt

Wat zou het toch geweldig zijn als je exact zou weten wat de ander denkt. Helaas kunnen we dat nog steeds niet . Gedachten lezen is nog steeds niet echt mogelijk maar het zou al een stuk helpen als je zou weten hoe de ander denkt zodat je jouw communicatie precies kan inpassen in de denkwereld van de ander. Wat denk jij? Zou dat de communicatie tussen jullie verbeteren. Exact, ik denk het ook. NLP geeft je een aantal mooie inzichten om precies dat te kunnen achterhalen.


Door NLP leer je beter met je emoties om te gaan

Iedereen wordt wel eens overvallen door emoties. En dat is prima. Alleen als je overvallen wordt door negatieve emoties dan voelt dat gewoon behoorlijk sh.t. En voor sommigen gebeurt dat regelmatig zonder dat je het gevoel hebt dat je er invloed op hebt. NLP leert je om juist op dit soort momenten je emoties te veranderen. Gewoon omdat het even beter uitkomt. En geloof me je hebt meer invloed op je emoties dan dat je zelf denkt.


Door NLP ontwikkel je persoonlijk

NLP geeft je inzicht in jezelf en daar waar je persoonlijk kunt ontwikkelen. Door alleen jezelf al beter te leren kennen, komen er soms inzichten waarom je soms dingen doet zoals je ze doet. En als het je bevalt dan laat je het lekker zo en bevalt het je niet, dan heb je alle mogelijkheden en gereedschap tot je beschikking om verandering blijvend te verankeren. Het mooie is dat je letterlijk anders de wereld gaat bekijken en je gevoel hierover ook veranderd. Hoe klinkt dat?


Door NLP leer je dat gedachten en overtuigingen bepalen hoe je naar de wereld kijkt.

Je gedachten en je overtuigingen bepalen hoe je naar de wereld kijkt en belangrijker nog hoe je de wereld ervaart. Denk je dat iedereen tegen je dan zul je vaker ervaren dat mensen tegen je zijn, denk je dat iedereen met je mee werkt dan zul je vaker ervaren dat mensen op een prettige manier met je meewerken. Denk je dat niemand te vertrouwen is, zul je vaker ervaren dan mensen niet te vertrouwen zijn, denk je dat iedereen te vertrouwen is, zul je vaker ervaren dat mensen te vertrouwen zijn. Je perceptie wordt bijna altijd realiteit. NLP leert je om gedachten die je gevangen houden in jouw realiteit te veranderen zodat je perceptie veranderd en daarmee je realiteit in de realiteit die je zelf wilt kiezen.


Door NLP leer je conflicten met jezelf en anderen snel op te lossen

Iedereen heeft in het leven wel eens een conflict met anderen ervaren. Jij wilt dat en de ander wil dat. En je komt maar niet tot elkaar. En dat conflict blijft maar sluimeren. Maar ook als je last hebt van een intern conflict kan NLP je helpen. Je wilt solliciteren op een nieuwe baan en de oude baan voelt toch wel erg lekker en vertrouwd. Er is een bijzondere techniek in NLP die je helpt bij het inzicht krijgen in het conflict en al snel worden nieuwe oplossingen zichtbaar voor je. En dan is het een kwestie van de keuze maken die het beste voor je is.


Door NLP leer je hoe communicatie echt werkt

NLP wordt al vanaf het begin gebruikt om communicatie te doorgronden. Niet alleen communicatie met anderen maar ook communicatie met onszelf. Immers degene tegen wie je het meeste praat is….natuurlijk jezelf. En inmiddels is iedereen ervan overtuigd dat je maar beter goed tegen jezelf kunt praten zodat je positiever in je leven staat en je de beste versie van jezelf kunt zijn.


NLP geeft je het gereedschap om niet alleen communicatie met anderen te doorgronden maar ook om de communicatie met JOU te verbeteren. En geloof me, zodra je dit weet, is je leven voor altijd anders.

NLP is voor iedereen die op persoonlijk en/of zakelijk gebied de communicatie wil verbeteren.

De sleutel van de verandering heb je immers altijd zelf in handen. NLP is de methode die de deur opent.

BEL OM MEER INFORMATIE AAN TE VRAGEN
085 – 301 20 07