Time Line Therapy® Practitioner

“MET DE INZET VAN TIME LINE THERAPY® IS VERLOST WORDEN VAN “OUDE” ANGST, BOOSHEID EN VERDRIET EEN STUK MAKKELIJKER GEWORDEN”

“IK WIST NIET DAT IK ZO SNEL VAN MIJN ANGST KON AFKOMEN’


Een periode van social distancing zou je ontwikkeling als coach, therapeut of trauma behandelaar niet in de weg hoeven te zitten. Zeker nu is er een schreeuwende behoefte aan behandelaren die op mentaal vlak nuttig werk kunnen doen.


Makkelijk vanuit je luie stoel, streamen naar je grote tv, in je hotelkamer als je onderweg bent. Waar je maar wilt en waar je een internetverbinding hebt. 


TIME LINE THERAPY®.WAT IS DAT?

TIME LINE THERAPY® IS EEN MAKKELIJK TE LEREN TECHNIEK DIE JE CLIËNTEN EEN GROTE VERANDERING KUNNEN GEVEN. “IK WIST NIET DAT IK ZO SNEL VAN PROBLEMEN KON AFKOMEN’

Time Line Therapy® is een makkelijk te leren techniek om emoties van situaties uit het verleden, los te laten. TimeLine Therapie® biedt een snelle en effectieve methode om negatieve emoties uit het verleden los te laten, beperkende overtuigingen uit het verleden te veranderen en toekomstige doelen gemakkelijker te bereiken.


Time Line Therapy® is ontwikkeld door Tad James. De tijds dimensie die hij toegevoegd heeft aan NLP is fantastisch. Door onderzoek te doen naar de effecten van de verschillen in hoe we tijd ervaren is Time Line Therapy® ontstaan.
Dit is een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Meer en meer worden deze technieken in therapie gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.
Iedereen “heeft” een tijdlijn.


Dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste in de verre toekomst. Aan deze herinneringen kunnen emoties gekoppeld zijn, positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld).

Door middel van Time Line Therapy® kunt je vrij worden van je  emotionele verleden en je eigen toekomst opnieuw ontwerpen, zoals jij dat wilt.

De ongecontroleerde enorme emotionele uitbarstingen zoals woede, angst, verdriet en schuld zijn en die we allemaal wel eens in meer of mindere mate ervaren, zijn  een collectie van alle herinneringen met eenzelfde emotie.

Door middel van Time Line Therapy® kunt je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je hele verleden als het ware wordt “opgeschoond”.

WAAROM IS TIME LINE THERAPY® ZO GEWELDIG OM TE LEREN?

Waarom zou je Time Line Therapy® overwegen?

Als je coach, counsellor, therapeut bent of gewoon als NLP-er geïnteresseerd bent in het helpen van mensen en

 • Je leert hoe je je cliënt bekent maakt met het fenomeen tijdlijn;
 • Je leert hoe je bij je cliënt zijn/haar tijdlijn kan veranderen voor krachtige verandering;
 • Je leert de technieken te herkennen en toe te passen in verschillende situaties;
 • Je leert om doelen op je tijdlijn te plaatsen zodat je onbewust de juiste richting kiest.

Wat kun je met Time Line Therapy® nog meer?

 • Je leert het proces om terugkerende negatieve emoties te laten verdwijnen;
 • Je leert hoe je met behulp van tijdlijnen angst kunt wegnemen;
 • Je leert hoe je de impact van beperkende beslissingen kunt terugdraaien;
 • Je leert hoe je een intern conflict in jezelf kunt oplossen.


Time Line Therapy® is de moeite waard om mee aan de slag te gaan en om meer over te weten.

WAT GA JE IN DE TIME LINE THERAPY®  PRACTITIONER LEREN?

TERUGKERENDE NEGATIEVE EMOTIES LATEN VERDWIJNEN

Time Line Therapy is bij uitstek geschikt om terugkerende negatieve emoties te laten verdwijnen. Bij deze terugkerende negatieve emoties hebben we geleerd om ons zo te gedragen om zo beter met situaties om te kunnen gaan. Alleen is het niet altijd even prettig om op deze manier te reageren. Met Time Line Therapy kun je deze "oude" emoties loslaten om zo anders te reageren bij toekomstige gebeurtenissen.


Je leert in dit onderdeel om dit zowel toe te passen met cliënten als met jezelf.


HOE JE DE IMPACT VAN BEPERKENDE BESLISSINGEN KUNT TERUGDRAAIEN

Je zult wellicht zelf hebben ervaren dat ook beperkende overtuigingen over jezelf en je omgeving je ook uit balans kunnen brengen. Overtuigingen ontstaan omdat we bewust maar vaker onbewust hebben besloten dat iets is zo als het is.


En vaker omdat iets geloofwaardig klinkt dat het logisch is of wetenschappelijk is bewezen. Beslissingen zoals : “Ik ben niet goed genoeg”  of “ik kan het niet” zijn zomaar wat veel voorkomende  beperkende beslissingen.


Door Time Line Therapy™ ben je weer in staat om deze beslissingen los te laten en te doen wat je wilt doen en echte vrijheid te ervaren.

ANGST EN ANGST VERWERKING

Angst voor iets kan behoorlijk in de weg zitten om een vrij leven te leiden. Angst om in het openbaar te spreken, angst om te vliegen, angst om beslissingen te nemen. Verlatings -en bindingsangst. Allemaal angsten die de kwaliteit van een leven behoorlijk in de weg kunnen zitten.

Juist met Time Line Therapy kun je in relatief korte tijd, geweldige resultaten behalen en mensen weer echt het gevoel geven dat ze vooruit kunnen en angst vrij door het leven kunnen gaan.. 


INTERNE CONFLICTEN OPLOSSEN

Naar de sportschool of die spannende film gaan kijken? Een nieuwe baan of toch maar voor jezelf beginnen? Scheiden of blijven? Studeren of gaan werken? 
Vraagstukken die behoorlijk lastig kunnen zijn om op te lossen en de nodige stress kunnen opleveren omdat je niet weet wat de beste keuze is en je wordt verscheurd door het interne conflict.

Met behulp van Time Line Therapy® kun je een stuk makkelijker het interne conflict oplossen zodat er ruimte ontstaat om een beslissing te nemen of juist geen beslissing te nemen en daar volledig ok mee te zijn. Ook hier kan Time Line Therapy® een bijdrage leven aan het emotioneel vrij worden en dus een vrijer leven te leiden.

€699
€ 595,-

TIME LINE THERAPY® PRACTITIONER

 • Je kunt op elke gewenst moment starten met het online lesmateriaal van de de Time Line Therapy® Practitioner.
 • Je krijgt toegang tot video content en materiaal, verdeeld over 14 lessen. Je kunt de online lessen bekijken via laptop, pc, tablet of via de app
 • Je krijgt toegang tot de praktijkdag. Deze praktijkdag is verplicht om straks als gecertificeerde Time Line Therapy® Practitioner door het leven te gaan.
 • Na inschrijving ontvang je de data voor de praktijkdagen. Je mag zelf een keuze maken op basis van beschikbaarheid.

Certificeren als TIME LINE THERAPY® Practitioner

Deze online training leert je hoe je Time Line Therapy® kunt inzetten in coaching en therapie. Je leert de techniek, je leert waar je op moet letten en je leert hoe je zorg draagt voor je cliënten.


We kunnen ons voorstellen dat je ook graag een Time Line Therapy® Practitioner certificaat zou willen ontvangen. En dat kan maar...en om dat mogelijk te maken, organiseren we regelmatig praktijkdagen. Op deze dagen gaan we alle interventies oefenen en krijg je waardevolle feedback. Deze praktijkdag is in het lesgeld inbegrepen en na afloop ontvang je een bewijs van deelname.


Met dit bewijs van deelname kun je jezelf aanmelden bij de Time Line Therapy® Association en mag je jezelf Time Line Therapy® Practitioner noemen. De kosten voor aansluiting bedragen rond €100,-. Dit betaal je rechtstreeks aan de Time Line Therapy® Association.

Klaar voor de start?