NLP in Gouda

Gouda is geweldig en Utrecht is niet zover weg


NLP in GoudaNLP kun je overal leren en ook in Gouda. Maar NLP leren doe je bij voorkeur bij een erkend instituut zoals de NLP Academie. Een klein stukje reizen van Gouda naar Utrecht loont de moeite. Zeker als je weet dat je een kwalitatieve NLP opleiding gaat krijgen.

Andere namen voor Gouda zijn namen als Golde, Die Goude, Ter Goude en Tergouw. Al deze namen verwijzen naar de rivier de Gouwe.

Gouda wordt grotendeels omringd door natuur, in de vorm van weilanden en polders, en ligt ongeveer op gelijke afstand van Rotterdam, Den Haag en Utrecht.  Daar waar de rivieren de Gouwe en Hollandse Ijssel samenvloeien, daar ligt Gouda.

In de middeleeuwen groeide Gouda uit tot een belangrijke stad, en werd de vijfde stad van Holland, mede dankzij de binnenvaart.

In de binnenstad kan je een groot aantal historische en monumentale gebouwen vinden. De beroemdste zijn het Stadhuis, en de Sint-Janskerk. Daarnaast staat Gouda bekend om zijn Goudse kaas! In de zomer wordt deze kaas verkocht op de toeristische kaasmarkt.

Gouwenaars worden ook wel Kaaskoppen genoemd, een spotnaam die ook wel voor Alkmaarders en Nederlanders in het algemeen wordt gebruikt. De naam kaaskop zou niet zijn afgeleid van de kaas zelf, maar aan kaasvaten die door zogeheten koppendraaiers werden vervaardigd. Bij conflicten werden deze kaasvaten als helm op het hoofd gezet.

De bekendheid van Gouda stop niet bij de historie of bij de kaas. Gouda staat ook bekend voor de fabricage van kaarsen, pijpen, stroopwafels en de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Het standsdialect van Gouda is het Gouds, en behoort tot de Hollandse dialecten.

Wat niet iedereen weet is dat de Gouwenaar in dit dialect niet in staat was om de h uit te spreken. Dat werd duidelijk gemaakt met het zinnetje: en ontjie in en okkie mi wat ôôj der in èn en èkkie der vôôr (= een hondje in een hokje met wat hooi erin en een hekje ervoor).

Het Goudse dialect verdween in de loop van de 20e eeuw naar de achtergrond. Het zuivere Goudse dialect wordt nauwelijks meer gesproken.

Ook veel mensen uit Gouda volgen een NLP Practitioner Opleiding aan de NLP Academie. De opleidingen zijn erkend door de NVNLP en de ABNLP.  De NLP Academie heeft gekozen voor een duur van 15 dagen waarin theorie en praktijk worden afgewisseld.

De opleiding is verdeeld over 8 weekenden van 9:30 tot 17:00. Mocht je een dag moeten missen dan is dat geen enkel probleem. Je kunt vast inhalen in een andere groep.

Deelnemen aan de NLP opleiding Gouda.

De NLP Academie is een erkend instituut met veel deelnemers uit Gouda. Gelukkig zijn er veel mensen die de reis naar Utrecht maken vanuit Gouda omdat een klein stukje verder reizen voor kwaliteit vaak de moeite loont.


Onze opleidingen zijn inclusief een manual in zowel gedrukte al digitale vorm. De opleiding is fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over.

Regelmatig organiseren we informatie avonden. Je bent van harte welkom.
Reactie plaatsen