Alweer een vergadering? Een tip om het leuker te maken
10 december 2022 
in NLP
1 min. leestijd

Alweer een vergadering? Een tip om het leuker te maken

Een tip om Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) toe te passen in alweer de zoveelste vergadering is om te beginnen met het eens bewust worden van je eigen gedachten en emoties tijdens de vergadering. Door je bewust te zijn van wat je denkt en voelt, kun je beter inschatten hoe je reageert op bepaalde situaties en hoe je je gedraagt.

Een ander belangrijk punt is om te letten op de gedachten en emoties van de andere deelnemers aan de vergadering. Door goed te luisteren naar wat ze zeggen en door naar hun non-verbale communicatie te kijken, kun je beter inschatten wat ze denken en voelen. Dit kan je helpen om beter te communiceren met hen en om te voorkomen dat er misverstanden ontstaan.

Natuurlijk helpt het om positief te blijven tijdens de vergadering, zowel in je eigen gedachten als in je communicatie met anderen. Door positief te blijven, kun je beter omgaan met eventuele tegenslagen of uitdagingen en kun je ervoor zorgen dat de vergadering productief en succesvol verloopt. En laten we heel eerlijk zijn. Een beetje positiviteit in een vergadering kan natuurlijk nooit kwaad.

Tenslotte is het belangrijk om te leren van situaties die je tegenkomt tijdens de vergadering. Door na te denken over wat er gebeurde en wat je eruit kunt leren, kun je ervoor zorgen dat je beter voorbereid bent op vergelijkbare situaties in de toekomst.

Ik wens je veel succesvolle en vooral positieve vergaderingen toe.


PS: We hebben een nieuwe opleiding. De NLP Practitioner voor Ondernemers. Leuk om eens te bekijken als je ondernemer bent.

Over de schrijver
Reactie plaatsen