IEMT, behandelmethode voor angst, fobie en ongewenste emotie.
14 maart 2019 
in Blog
1 min. leestijd

IEMT, behandelmethode voor angst, fobie en ongewenste emotie.

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy

iemt

en deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvende resultaten te creëren als gaat om klachten gerelateerd aan angst, fobie en wanneer mensen om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties.

Deze nieuwe methode geeft een antwoord op de vraag :”Hoe heeft de cliënt geleerd zich op een bepaalde manier te voelen over wat het gevoel veroorzaakt en pakt het probleem direct aan passend in de belevingswereld van de cliënt.”

Integral Eye Movement Therapy is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen.

IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat wanneer je hebt te maken met traumatische beelden die je angst of andere nare gevoelens geven of wanneer je last hebt van terugkomende negatieve gevoelens (depressie, futloosheid of geestelijke vermoeidheid). IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens om te zetten in betere gevoelens. Immers een ander en beter gevoel zorgt vaak dat je ook beter met situaties kun omgaan.

IEMT lijkt, wanneer je naar de demonstratie kijkt, op EMDR therapie maar er is één cruciaal verschil: in IEMT praten wij niet of nauwelijks over “het probleem” en dat is voor de cliënt wel zo prettig. Het enige wat de cliënt hoeft te doen is gedurende het proces van het bewegen van de ogen volgens een bepaald patroon,  blijven denken aan het beeld wat hij/zij een naar gevoel geeft. Het resultaat is na afloop dat het beeld of de beelden hun emotionele impact hebben verloren en gewoon op de achtergrond verdwijnen.

IEMT is de moeite waard om mee aan de slag te gaan en om meer over te weten. Binnenkort hebben we dan ook informatie avonden die je laten kennis maken met IEMT en hoe je IEMT aan je TOOLBOX kunt toevoegen.

Op 31 augustus kun je weer een opleiding volgen tot IEMT Practitioner.  De opleiding vindt plaats in Utrecht en wordt gegeven door één van de eerste IEMT Trainers van Nederland, Karin Luis.  Erkend door de bedenker van IEMT, Andrew T Austin.

Over de schrijver
Marlene
Door

Marlene

op 16 Sep 2020

Beste Erik,Vandaag zou ik meedoen aan de kennismaking workshop in Eindhoven Door omstandigheden kan ik niet meedoen.Vriendelijke groet, Marlene

Reactie plaatsen