Wat kost een NLP Practitioner

NLP Practitioner kosten?

Wat zijn de kosten van een NLP Practitioner?


NLP Practitioner kostenDe kosten van een NLP Practitioner in Nederland bedragen ongeveer tussen de €1299 en de €3500 voor een gehele cursus. Er zijn tussen de verschillende aanbieders nogal wat verschillen. Voor sommige 7 daagse cursussen wordt evenveel gerekend als een 20 daagse cursus.  Een eensluidend antwoord geven op de vraag :"Wat zijn de kosten van een NLP Practitioner?" is dan ook nog niet zo makkelijk te geven.


Wat zijn dan de juiste dingen om rekening mee te houden als het gaat om inzicht te krijgen in de kosten. De kosten per trainingsdag (cursusprijs/aantal dagen) zijn een goede maatstaf om de kosten van een NLP Practitioner te vergelijken. Het blijkt dan vaak dat de korte cursussen extreem duur zijn. Om een voorbeeld te geven: Stel een NLP Practitioner van 7 dagen kost €2500,-. De kosten per dag zijn dan ongeveer €357 per dag. Een Practitioner van 15 dagen die ook €2500,- kost, kent een prijs per dag van ongeveer €166,- Zoals je ziet lijkt de 15-daagse een stuk goedkoper te zijn.


De kosten per dag zijn een goede maatstaf om de kosten te vergelijken

Mag je dan zomaar op deze manier een cursus de maat nemen. Dat is een goede vraag. Je kunt natuurlijk een cursus niet alleen op prijs vergelijken. Beter is om een combinatie te maken van inhoud, duur en prijs. Immers alle drie criteria moeten bij je passen. Soms wordt er alleen op basis van duur gekozen. Een korte doorloop tijd komt dan misschien gewoon beter uit maar let op, ze zijn extreem duur.


In een langer cursus leer je meer en krijg je meer tijd om NLP in te trainen. Dat is voor de meesten wel zo fijn. Je kunt immers in alle veiligheid oefenen.


In de meeste langere NLP opleidingen krijg je ook meer kennis en onderwerpen aangeboden. Dus meer waar voor je geld. Immers tijd beperkt ook de hoeveelheid onderwerpen die aan de orde kunnen komen.


Let op korte NLP opleidingen zijn ook goed, alleen vergelijk goed de inhoud van de cursus want een NLP Practitioner bij het ene instituut is niet gelijk aan de NLP Practitioner van het andere instituut.

Je kunt een NLP Practitioner Opleiding volgen aan de NLP Academie. De opleidingen zijn erkend door de NVNLP en de ABNLP.  De NLP Academie heeft gekozen voor een duur van 15 dagen waarin theorie en praktijk worden afgewisseld.


De opleiding is verdeeld over 8 weekenden van 9:30 tot 17:00. Mocht je een dag moeten missen dan is dat geen enkel probleem. Je kunt vast inhalen in een andere groep.

NLP Practitioner kosten

De NLP Academie is een erkend instituut.


De NLP Practitioner kosten bedragen €2899,- Dit is een al-in investering


Onze opleidingen zijn inclusief een manual in zowel gedrukte al digitale vorm. De opleiding is fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over.


Regelmatig organiseren we informatie avonden. Je bent van harte welkom.

Reactie plaatsen