De kunst van ouderschap en NLP

NLP & DE KUNST VAN OUDERSCHAP

EEN 2-DAAGSE WORKSHOP OM DE ALLERBESTE PAPA OF MAMA TE WORDEN.

SCHRIJF JE IN!

 “Een opleiding om de beste ouder voor je kind(eren) te worden!” Veel ouders beginnen spontaan te glimlachten bij de gedachte want een echte opleiding voor ouders, tja waar kun je die vinden. We krijgen de kennis mee van onze eigen ouders en doen dan het beste wat we kunnen. Veelal prima maar een klein beetje extra kennis en kunde zou wel erg gewenst zijn. Zeker in bepaalde situaties waarbij je het even niet meer weet, je anders reageert dan je zou willen en een slimme en creatieve oplossing gewenst is.

 

Deze twee daagse workshop is bedoeld voor ouders en opvoeders die het opvoeden en/of opgroeien nog leuker en makkelijk willen maken. Die meer willen leren over zichzelf en hoe je het beste uit een kind kunt halen. Ouders die hun kind zelfvertrouwen mee willen geven en zo te zorgen dat thuis een ontspannen en fijne basis is.

 

Waarom NLP voor Ouders

 • Ouders die het beste uit zichzelf en hun kind willen halen
 • Ouders die de beste ouder voor hun kind(eren) willen zijn. 
 • Ouders die een probleem- en strijd loze opvoeding nastreven 
 • Succesvol grenzen stellen en bewaren als ouder
 • Ouders die excellent hun kind willen motiveren en stimuleren.
 • Ouders die hun kind willen laten opgroeien met een positief zelfbeeld vol zelfvertrouwen
 • Ouders die hun kind beter willen begrijpen
 • Ouders die rustig willen reageren op hun kinderen zonder snel geïrriteerd, boos of onrustig te worden. 
 • Maar zeker ook voor elke ouder die wil genieten van het ouderschap en hun kind een sterke basis willen meegeven voor de toekomst. 
 • Deze opleiding is ook geschikt voor iedereen die professioneel met kinderen werkt of wil gaan werken en een basis wil hebben in NLP bij opvoeden.


Het zijn twee interactieve dagen waarin je veel nieuwe inzichten krijgt, je andere alternatieven leert en direct in de praktijk aan de slag kunt.
 Het gaat om wat bij jóu past. Niet ‘hoe iets zou moeten horen’ of ‘hoe iets zou moeten zijn’. Deze twee dagen zijn er voor jou om te leren hoe leuk het ouderschap kan zijn en wat NLP hierin voor jou en je gezin kan betekenen. Of hoe je NLP kunt toepassen in je werk met kinderen.

WAT GA JE LEREN IN DE KUNST VAN OUDERSCHAP?

WAT IS NLP?

Wat is NLP en hoe kan dit iets voor jou en voor kinderen betekenen?

Onze kijk op situaties zorgt ervoor dat we op een bepaalde manier handelen, dingen opmerken en reageren. Welke ideeën, overtuigingen en filters kunnen je helpen om je belevingswereld te veranderen?

NLP met kinderen

HOE JE OP EEN EFFECTIEVE & POSITIEVE WIJZE MET KINDEREN COMMUNICEERT

Communicatie is nog niet altijd even makkelijk. Als volwassene kun je nogal in wat valkuilen stappen, waardoor je communicatie niet effectief is. Sterker nog: het heeft ook een negatief effect op (het zelfbeeld van) een kind.


 Door een positieve benadering leren kinderen zich beter ontwikkelen. Het inzetten van positieve communicatie naar kinderen toe, stimuleert kinderen hetzelfde te doen. Kinderen leren zeggen wat ze willen, in plaats van wat ze niet willen. Waarbij het begint bij jezelf.

NLP & Verandering

DE 4 STAPPEN VAN VERANDERING

  Om verandering te bewerkstelligen zijn stappen nodig. Er zijn vier fases in het aanleren van nieuwe vaardigheden of gedrag. Hier gaan we verder op in. 

  Soms werkt je communicatie prima, op andere momenten totaal niet. We gaan kijken 

   

  Hoe informatie verwerkt wordt en welk effect heeft dit op onze communicatie. Dit geeft inzicht in waarom je elkaar niet altijd begrijpt of een andere reactie krijgt dan verwacht.

Belangrijk bij opvoeding

HOE JE OPVOEDING VORM KUNT GEVEN VOLGENS JOUW WAARDEN

Wat wil je meegeven, wie wil jij zijn als voorbeeld en hoe wil je zijn als ouder, opvoeder of professional

HOE OM TE GAAN MET JOUW EMOTIES EN DIE VAN KINDEREN

Soms overvallen emoties je en soms op een wat ongelegen moment. Juist dan is het soms handig om "gereedschap" te hebben om je emoties snel de baas te kunnen zijn. Wist je dat je emotie kunt "ankeren" zodat je snel prettige emoties tot je beschikking hebt? Dat is wat je gaat leren.

 • Je leert om snel van ongewenste emoties af te komen
 • Je leert hoe emoties ontstaan
 • Je leert om anderen emotioneel te beïnvloeden

Je weet nu hoe je anders met emoties kunt omgaan en nare emoties kunt omzetten in prettige emoties. Je bent meer in controle over "jou".

De kunst van ouderschap

HOE JE HOUDING & LICHAAMSTAAL EFFECTIEF KUNT IN

Er zijn 7 hoofdredenen waarom mensen falen en als jij dit te weten komt, beschermt het jou tegen dezelfde valkuilen waar zoveel mensen in vallen.

 • Je leert wat de 7 redenen zijn.
 • Je leert hoe je kunt voorkomen dat je in dezelfde valkuilen gaat vallen.

Je weet nu hoe je makkelijk de valkuilen kunt omzeilen waar zoveel mensen in vallen en waardoor ze falen. Jij weet inmiddels dat je leert.

DE KUNST VAN OUDERSCHAP VERANDERT JOUW KIJK OP OPVOEDING

EN JE LEERT JEZELF NET EVEN BETER KENNEN.

DIRECT INSCHRIJVEN
Patty de Nooijer NLP Trainer
Patty de Nooijer - NLP Trainer

Open, gedreven, gepassioneerd en compassie. 

Ik ben Patty de Nooijer, internationaal gecertificeerd NLP trainer. Ik ben moeder van twee prachtige kinderen Izabella van 5 jaar oud en Jay van 8 jaar oud. Met mijn jarenlange ervaring als professional in de psychiatrie en jeugdzorg was het voor mij een logisch gevolg NLP te gaan inzetten binnen het gezin. 

Begin 2019 ben ik begonnen met de NLP Practitioner bij de NLP Academie en was gelijk verkocht. De veranderingen die het mij persoonlijk opleverde gun ik iedereen, ik ben een relaxte ouder die ruimte laat voor de eigen ontwikkeling van het kind. Door NLP toe te passen binnen het gezin ervaar je als ouder meer vrijheid en is er ruimte voor één ieders eigen “ik”.  Ik ben van mening dat iedereen NLP zou moeten leren omdat NLP jouw leven in alle aspecten makkelijker en leuker maakt. Zeker wanneer je ambitieus en gedreven bent ga je met NLP alles bereiken wat je wilt, als ouder, als professional en als persoon. Alles?! Ja, echt alles!


Mijn kernwaarden zijn: Vrijheid, avontuur, respect en kwaliteit.

Data

zaterdag 24 en zondag 25 april 2021

Investering

€299 i.p.v. €399. De investering is vrij van BTW

De Tijden

zaterdag: 10:00 - 16:00
zondag: 10:00 - 16:00

De Locatie

PC Staalweg 30, 3721 TJ, Bilthoven

Voor welke datum wil je je inschrijven?

De kunst van ouderschap -       April 2021

24 & 25 april 2021
PC Staalweg 30, 3721 TJ, Bilthoven

De kunst van ouderschap - November 2021

nnb
PC Staalweg 30, 3721 TJ, Bilthoven

De kunst van ouderschap -Februari 2022

nnb
PC Staalweg 30, 3721 TJ, Bilthoven