WAT GA JE LEREN IN DE NLP MASTER PRACTITIONER?

BLOK 1:DE PERSOONLIJKHEIDS MATRIX

In dit blok duiken we diep in de essentie van persoonlijkheid – zowel de jouwe als die van anderen. We verkennen hoe je je communicatie naadloos kunt laten aansluiten bij diverse persoonlijkheidstypes en helpen je helderheid te krijgen over wat voor jou echt van belang is in het leven. De kracht ligt in jouw handen om te beslissen hoe je deze inzichten toepast.

Je zult meester worden in:

 • Het begrijpen van waarden: Ontdek hoe deze waarden de koers van je leven uitzetten en je een duidelijk pad voorwaarts bieden. Door dit inzicht kun je bewustere keuzes maken die in lijn zijn met wat jij waardevol vindt.
 • Conflictoplossing tussen waarden: Leer hoe sommige van je waarden met elkaar kunnen botsen en hoe je deze innerlijke conflicten vakkundig kunt navigeren en oplossen voor innerlijke harmonie.
 • Het transformeren van je waarden: Verwerf de vaardigheid om waarden te herzien en aan te passen als ze niet meer in dienst staan van je huidige leven of ambities.
 • Inzicht in metaprogramma's: Krijg razendsnel inzicht in het gedrag van anderen, wat je relaties en interacties versterkt. Je zult anderen beter begrijpen en daardoor effectiever communiceren.
 • Toepassen van waarden en metaprogramma's in professionele contexten: Ontdek hoe je deze inzichten kunt inzetten om te excelleren in sales, recruitment en management. Of je nu iemand wilt overtuigen, het perfecte teamlid wilt vinden of een team effectief wilt leiden, met deze kennis heb je een streepje voor.

BLOK 2: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP & MODELLEREN

Oorspronkelijk was NLP bedoeld om de competenties van buitengewoon succesvolle individuen in kaart te brengen, met als doel deze vaardigheden toegankelijk te maken voor iedereen. Als het idee is dat je de capaciteiten van een ander kunt leren, waarom zou je dan niet het beste uit die kennis halen? In de NLP Master Practitioner richten we ons op het modelleren van de eigenschappen en vaardigheden van de succesvolle mensen om je heen. Maar we gaan verder dan simpelweg kopiëren; je leert hoe je deze kennis kunt filteren en aanpassen aan wat het beste bij jou past.

In deze fase leer je:

 • Effectieve gesprekstechnieken: Leer de dynamiek van gesprekken te beheersen, door strategieën te doorbreken en je communicatie naar een hoger niveau te tillen. Zo kun je gesprekspartners effectiever beïnvloeden en overtuigen.
 • Strategieën in de praktijk: Verwerf inzicht in hoe je strategieën kunt toepassen binnen ondernemerschap, in je relaties en om motivatie te stimuleren. Zo word je proactiever en strategischer in je aanpak in verschillende levensgebieden.
 • Transformatie van je denkpatronen: Duik in de technieken om nieuwe, krachtige strategieën te installeren die je dichter bij je doelen brengen. Tegelijkertijd leer je beperkende denkpatronen te herkennen en te vervangen, waardoor je meer vrijheid in je denken en handelen krijgt.
 • Herontdek je creativiteit: Laat je inspireren door de Disney Strategie en vind je innerlijke creativiteit terug. Hiermee kun je innovatieve oplossingen bedenken, out-of-the-box denken stimuleren en je projecten en doelen met vernieuwde energie benaderen."

BLOK 3:COMMUNICATIEVE KRACHT & HYPNOTISCHE TAAL

Effectieve leiders en professionals onderscheiden zich door hun vermogen om anderen te inspireren. Hun geheim? Een ongeëvenaarde communicatieve kracht. Door je vaardigheden op dit gebied te versterken, kun je niet alleen met woorden maar ook non-verbaal mensen in een gewenste richting sturen. Wanneer je deze vaardigheden eigen maakt, zul je merken dat je perspectief op communicatie volledig verandert.

In deze module duiken we in de technieken van bekende en getalenteerde sprekers. Wat is hun geheim? Hoe bereiken ze zoveel mensen en wat kun jij hiervan leren?

Wat je onder andere gaat leren:

 • Van Probleem naar Oplossing: Ontwikkel de vaardigheid om snel knelpunten te identificeren en ze om te zetten in concrete, effectieve oplossingen, zodat je altijd vooruitgang boekt.
 • Meesterlijke Taalpatronen: Leer 16 cruciale taalpatronen kennen die je in staat stellen elk gesprek soepel te sturen en mensen op hun gemak te stellen.
 • De Kracht van Framing: Ontdek hoe je framing kunt gebruiken om je boodschap in belangrijke gesprekken overtuigend en helder over te brengen.
 • Luisteren en Doorgronden: Verfijn je luistervaardigheden zodanig dat je, bijna letterlijk, de gedachten en gevoelens van anderen kunt aanvoelen en daarop kunt inspelen.
 • Meesterlijk Beïnvloeden: Duik diep in technieken om anderen op een respectvolle en effectieve manier te beïnvloeden, waardoor je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau worden getild."

BLOK 4: PERSOONLIJKE DOORBRAAK

Stel je voor dat je ongekende mogelijkheden ontdekt binnen jezelf, simpelweg door je bewust te worden van enkele belemmerende patronen die je tegenhouden. Veel van deze patronen zijn diep geworteld en hebben ongemerkt invloed op ons dagelijks leven. Maar wat als je ze kon herkennen, aanpakken en transformeren tot krachten die je voortstuwen naar je doelen?

In deze module sta jij volledig in de schijnwerpers. We duiken diep in wat jou maakt tot wie je bent en hoe je die kennis kunt benutten om te floreren.

Dit ga je onder andere leren:

 • Ombuigen van Overtuigingen: Transformeer diepgewortelde belemmerende overtuigingen in krachtige bondgenoten die je ondersteunen op je pad naar succes.
 • De Kracht van Systemisch Denken: Krijg helder inzicht in het systeem waarin jij je bevindt, begrijp hoe dit jou gevormd heeft en ontdek hoe je dit systeem kunt benutten om persoonlijke en professionele groei te realiseren.
 • Een Onvergetelijke Doorbraak: Maak kennis met het 'Personal Breakthrough Proces'. Een ervaring die zo diepgaand is dat het je kijk op jezelf en je potentieel blijvend verandert.

BLOK 5: COACH ANDEREN NAAR HUN SUCCES!

Na je ervaring in de NLP Practitioner heb je al ontdekt hoe NLP jou persoonlijk en professioneel naar een hoger niveau heeft getild. Maar wat als je deze transformatiekracht niet alleen voor jezelf houdt, maar ook gebruikt om anderen te helpen groeien? Stel je voor dat je anderen begeleidt op hun reis naar een beter zelf en topprestaties. In deze module maak je de overstap van leerling naar coach in de breedste zin van het woord.

Hier is wat je gaat leren en hoe het je zal transformeren:

 • De Essentie van Coaching: Ga verder dan het basisbegrip en ontdek de dieptes en nuances van coaching, zodat je mensen met vertrouwen en expertise kunt begeleiden.
 • Het NLP Coach Model: Een gestructureerde aanpak waarmee je elke coachingssessie vormgeeft om maximale resultaten te behalen.
 • Van Probleem naar Kracht: Duik diep in het 'metamodel III' en leer hoe je problemen snel kunt identificeren en ze kunt transformeren naar krachtige oplossingen.
 • Op Maat Gemaakte NLP Technieken: Iedereen is uniek. Leer hoe je NLP-technieken kunt afstemmen op individuele behoeften, zodat je elke persoon op de meest effectieve manier kunt ondersteunen.

Zo maak je de impact van NLP niet alleen voelbaar in je eigen leven, maar verspreid je het positieve effect naar iedereen om je heen.

BLOK 6: GEZONDHEID & VITALITEIT

Stel je voor dat gezondheid niet slechts een staat is, maar een actie, een keuze. Een proces waarbij je actief de regie neemt. Gezond zijn gaat niet alleen over het afwezig zijn van ziekte, maar ook over hoe je met jezelf in harmonie bent en je lichaam en geest optimaal laat samenwerken.

In deze module wordt de kracht van NLP onthuld in de context van gezondheid en welzijn. Hier is wat je gaat ontdekken en hoe het je leven kan veranderen:

 • Overtuigingen & Gezondheid: Ontdek de impact van mindset en geloofssystemen op je welzijn. Krijg inzicht in hoe een positieve mindset bijdraagt aan een gezonder leven.
 • In rapport zijn met jezelf: Leer de kracht van zelfreflectie en begrijp hoe in harmonie zijn met jezelf bijdraagt aan een algehele gezondheid.
 • Tackel Allergieën: Ontdek hoe je allergische reacties kunt verlichten en de controle over je reacties terugkrijgt.
 • Beheer Obsessief Gedrag: Doorbreek ongewenste patronen met NLP-technieken die specifiek gericht zijn op obsessief gedrag.
 • Onderbewustzijn als Bondgenoot: Maak actief gebruik van je onderbewustzijn om je gezondheid te bevorderen.
 • Technieken voor Levensveranderingen: Bereid je voor met 25 essentiële strategieën die je door elke belangrijke levensuitdaging leiden.
 • Dynamic Spin Release: Ervaar hoe deze techniek helpt om negatieve gedachten, emoties en fysiek ongemak los te laten.

Het is van belang te benadrukken dat deze module is gericht op welzijn en heling, en niet op genezing in medische zin. We bieden je tools en technieken om je eigen lichaam en geest beter te begrijpen, en het volledige potentieel van je eigen helende kracht te benutten.

BLOK 7: INTEGRATIE

Het hoogtepunt van je NLP-reis is bijna bereikt. Dit blok draait volledig om de synthese en de viering van alles wat je hebt geleerd en bereikt. Hier is het podium van jou. Je verdieping in NLP heeft je ongetwijfeld veranderd, en nu is het tijd om die transformatie te delen en te vieren.

Wat kun je verwachten?

 • Presenteer Jouw NLP-reis: Deel je persoonlijke verhaal en toon de impact van NLP op jouw leven. Hoe heeft het je geholpen? Wat zijn de grootste inzichten die je hebt opgedaan?
 • Jouw Modelleringsproject: Laat zien hoe je de vaardigheden van NLP hebt toegepast en welke technieken het meest waardevol voor je waren.
 • Mini-Workshop: Begeleid je medecursisten door een deel van jouw NLP-reis. Inspireer hen met je ervaringen en bied inzicht in jouw unieke proces.
 • Certificaatuitreiking: Het is tijd voor erkenning! Als alles volgens plan verloopt, wordt je harde werk beloond en ontvang je felicitaties van iedereen bij de uitreiking van je welverdiende certificaat.

Deze fase is meer dan een afsluiting; het is een viering van persoonlijke groei, een moment om stil te staan bij hoe ver je bent gekomen en een kans om anderen te inspireren met jouw reis.

DIRECT INSCHRIJVEN VOOR DE NLP MASTER PRACTITIONER

VROEGBOEKKORTING

We vinden het fijn om zeker te weten dat onze cursussen altijd doorgaan. Dus levert vroeg inschrijven altijd voordeel op. Dit is de regeling die we hanteren:

 • Inschrijven langer dan 3 maanden voor aanvang geeft een korting van €300,- op het lesgeld
 • Inschrijven tussen 3 en 2 maanden voor aanvang geeft een korting van €150,- op het lesgeld

(let op dat het betaalmoment van het lesgeld bepalend is voor de hoogte van de korting)


Betalen in termijnen  is mogelijk. Er geldt per termijn een toeslag van €25. Vraag naar de voorwaarden.


BETAAL JE DIRECT VIA IDEAL DAN ONTVANG JE NOG EENS 5% KORTING. VINK DE OPTIE "BETALEN MET IDEAL" AAN


Wanneer je inschrijft dan ga je een overeenkomst aan voor de tijdsduur zoals vermeld op onze website en ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Na ontvangst van je inschrijving, geldt een bedenktijd van veertien dagen. Binnen deze termijn kun je de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Start de training binnen 14 dagen vervalt de bedenkperiode.

Nadat je het formulier hebt verzonden, ontvang je direct een bevestiging. Mocht je nog vragen hebben bel ons gerust op 085-3012007.

WAAR & WANNEER

NLP Master Practitioner maart 2024

15 dagen, 1x per maand op za/zo

In onze eigen locatie in Bilthoven
Lestijden van 9:30 t/m 17:00

Toegang tot onze online leeromgeving

Investering €2.899

Data:
zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024
 zaterdag 6 en zondag 7 april 2024
zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024
zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024
zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2024
zaterdag 28 en zondag 29 september 2024
zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober 2024
Zaterdag 16 november 2024

NLP Master Practitioner nov 2024

12 dagen, 1x per maand op za/zo

8 online avond sessies
In onze eigen locatie in Bilthoven
Lestijden van 9:30 t/m 17:00

Toegang tot onze online leeromgeving

Investering €2.899

Data:
zaterdag 9 & zondag 10 november '24
zaterdag 7 & zondag 8 december '24
 zaterdag 11 & zondag 12 januari 2025
 zaterdag  8 & zondag 9 februari  2025
 zaterdag 8 & zondag 9 maart 2025
     zaterdag 5 & zondag 6 april 2025