STAP Subsidie

DE OVERHEID INVESTEERT IN JOUW ONTWIKKELING

ONTVANG TOT €1.000 SUBSIDIE VOOR JOUW ONTWIKKELING

STAP Subsidie

€1.000 subsidie

Sinds 2022 investeert de overheid €1.000 in jouw ontwikkeling. Hoe geweldig is. dat!

STAP Procedure

Makkelijke procedure

De aanvraagprocedure is makkelijk. Je hebt wel een dig-id nodig om de subsidie aan te kunnen vragen.

Niet voorschieten

Niets voorschieten

Geen gezeur met eerst voorschieten. De subsidie wordt direct verrekend.

Erkend stap opleider NLP

Erkend STAP Opleider

De NLP Academie behoort tot een select gezelschap van NLP Instituten die mee mogen aan de STAP Subsidieregeling. De overheid maakt het vanaf 2022 mogelijk om subsidie te krijgen om jezelf te ontwikkelen.

Deze subsidie heeft de naam STAP gekregen en bedraagt maximaal €1000 per jaar. Deze regeling is in de plaats gekomen voor de studiekosten aftrek waarbij je de studiekosten mocht aftrekken van je fiscale inkomen.

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven.
De regeling wordt uitgevoerd door het UWV.

Zijn de kosten van de opleiding minder dan €1.000 dan betaald het UWV de gehele opleiding. Wel zo makkelijk. Natuurlijk kan je opleiding meer kosten dan €1.000 en dan betaal je de rest gewoon zelf. 

Er zit in onze beleving wel een nadeel aan de regeling en die is dat er gewerkt wordt met een vast budget per periode en dat geldt :”Op is Op”. Dus zijn er meer aanvragen dan er budget is, is het mogelijk dat je aanvraag kan worden afgewezen.  Dus dat betekent dat je er snel bij moet zijn.

Je hoeft niets voor te schieten

VOORSCHIETEN NIET NODIG BIJ STAP

Er zijn gelukkig ook voordelen. Natuurlijk is het eerste voordeel dat de overheid €1.000 mee investeert in je eigen ontwikkeling. Een ander voordeel is dat je dit niet eerst zelf hoeft voor te schieten en met ingewikkelde procedures weer moet terugvragen.

Je schrijft je gewoon in voor een opleiding naar keuze, je ontvangt van ons het STAP inschrijfbewijs en je vraagt de subsidie aan. Meestal hoor je dezelfde dag nog of de subsidie is toegekend.

Wij ontvangen dan de subsidie van het UWV en je kunt starten.  Bedraagt het lesgeld meer dan €1000, dan betaal je het verschil zelf.

Wie voor STAP

WIE KOMEN IN AANMERKING

Je moet als cursist aan 5 voorwaarden voldoen:

inschrijfproces

HOE WERKT HET INSCHRIJFPROCES?


 •    Stap 1: Schrijf je bij ons in voor een opleiding en vink op het inschrijfformulier het vakje STAP Subsidie aan
 •     Stap 2. Na je inschrijving sturen wij jou het STAP-aanmeldingsbewijs.
 •     Stap 3: Vraag digitaal bij het UWV een STAP-budget aan, via hun speciale STAP-portaal. Voeg bij je aanvraag ons STAP-aanmeldingsbewijs toe als bijlage.


Het UWV streeft er naar om binnen 4 weken jouw aanvraag af te handelen

Er zijn vaak ook veel deelnemers die een vergoeding krijgen vanuit hun werk of dat hun werkgever de gehele cursus betaald. Dit kan betekenen dat wanneer je hebt aangegeven alleen mee te willen doen als de subsidie is toegekend, de cursus op het moment van aanvragen al vol zit. We houden je hiervan op de hoogte. Realiseer je in elk geval dat wanneer je deelname afhankelijk is van toekenning van subsidie, je nog geen garantie hebt op een plek in de opleiding.

Overigens zien wij dat veruit de meeste aanvragen voor STAP worden goedgekeurd.

wees er snel bij

WEES ER SNEL BIJ

  Het budget van de overheid voor de STAP subsidie van 2022 wordt verdeeld over 5 subsidierondes, die starten op:

  • 1 maart (budget is inmiddels vergeven)
  • 2 mei (budget is inmiddels vergeven)
  • 1 juli
  • 1 september
  • 1 november

  Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor opleidingen die binnen 5 maanden na afloop van het tijdvak van start gaan.

  Inmiddels zijn we 2 rondes rijker aan ervaring en de ervaring heeft geleerd dat de subsidie regeling populairder is dan gedacht. Zo was de subsidie al geheel vergeven 2 dagen na het openstellen van de aanvraagdatum.

  Dus wees er snel bij zodat wij je alvast kunnen vooraanmelden bij het UWV en jij op de de aanvraag datum klaar zit achter de laptop of PC en bij het aanvragen jouw gegevens al direct zichtbaar zijn. Dit scheelt aanzienlijk tijd en hoe sneller je de aanvraag kunt afronden, hoe groter de kans dat de subsidie wordt toegekend.

  Bekijk de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling STAP-budget voor meer informatie.