COACHEN MET HYPNOSE

HET PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Hoe is de opleiding tot hypnose coach opgebouwd?

De eerste twee dagen gaan over hypnose en iemand anders begeleiden bij het in hypnose gaan. Uit onderzoek blijkt, en ook gestaafd door ervaring, dat de vaardigheid om iemand in hypnose te brengen alleen kan worden verkregen door oefening. Je doet jezelf en straks ook je toekomstige klanten een groot plezier door vooral veel te oefenen zodat je onbewust bekwaam wordt in het toepassen van de techniek.

Zeker als je straks, verder in de opleiding, aan de slag gaat met de coach en therapie technieken, is het essentieel om onbewust bekwaam te zijn in het iemand begeleiden in hypnose. En onbewust bekwaam worden, net zoals alle het andere wat je geleerd hebt, doe je door vallen en opstaan.

Misschien niet het meest leuke vooruitzicht maar zeker wel het meest leerzaam. En realiseer je dat je nooit kunt falen in het iemand begeleiden in hypnose. Wat je wel krijgt is een hoop feedback. Falen is een essentieel onderdeel van leren, dus oefen veel.

Het voordeel van onbewust bekwaam zijn in het proces van iemand in hypnose te brengen, is dat je straks alle tijd hebt om met het coach/therapie gedeelte bezig te zijn en er ook echt te zijn voor je cliënt, zonder je af te vragen of je cliënt in hypnose is.

De derde dag staat in het teken van trance verdiepen en post-hypnotische suggesties zodat de hypnose ook na de sessie zijn werk blijft doen.

Je leert alles over hoe je een krachtige en overtuigende uitleg geeft over hypnose aan je cliënt zodat je niets aan het toeval overlaat en je cliënt gerust in trance gaat.

Hoe je ga je om met weerstand bij cliënten tegen verandering of tegen jou.

Op deze derde dag wordt ook aandacht besteedt aan ethisch en ecologisch handelen en behandelen. Immers diagnosticeer je niet en is het goed om een goed inzicht te krijgen in wanneer het veilig is om te behandelen en wanneer niet.

In de derde dag maken we eveneens kennis met krachtige vraagtechnieken uit NLP om te zorgen dat je snel tot de kern van het probleem kunt komen en op maat gemaakte interventies kunt maken. Je leert om met behulp van een tijdlijn de historie van je cliënt in kaar te brengen zodat je eventuele relaties kunt gaan zien tussen probleem van de cliënt en zijn levensverhaal.

Naast het werken met een tijdlijn, ga je leren hoe je gebruik kunt maken van de Neurologische Niveaus van verandering die je inzicht geven in de cliënt en zijn probleem.

Je leert een eenvoudige techniek uit NLP om snel van ongewenste gewoonten af te komen zoals nagelbijten of snoepen.

We sluiten de dag af met een masterclass over zelfvertrouwen en het veranderen van een negatief zelfbeeld in een positief zelfbeeld.

De vierde dag gaat over angst en fobie.

Wat is angst eigenlijk? En welke functie heeft angst voor ons als mens? Wat dan natuurlijk niet mag ontbreken is een uitleg hoe angst ontstaat en wat de impact ervan is op lichaam en geest. Zeker als angst langere tijd aanhoudt of een onderdeel wordt van iemands leven.

Je krijgt een antwoord op wat het verschil is tussen reële angst en irreële angst en gaan we leren werken aan fobie, hoogtevrees, vliegangst, angst voor spinnen, faalangst en angst voor spreken in openbaar.

De vijfde en de zesde dag staan in het teken van verslavingen en dan met name de verslaving aan sigaretten en gewichtsbeheersing. Je krijgt een kant en klaar protocol om samen met je cliënten te werken aan het afscheid nemen van de sigaret. In 59 minuten en 59 seconden ben je straks in staat om je cliënten van het roken af te helpen zonder dat de cliënt ontwenningsverschijnselen ervaart en vanaf het einde van de sessie een echte NIET-ROKER is.

Je leert om mensen te begeleiden met gewichtsproblemen door te werken met een hypnotische maagband. Een populaire methode om mensen te helpen afvallen. Daarnaast leer je tips en trucs om gewichtsbeheersing ook permanent te maken zodat cliënten geen last hebben van het bekende jojo-effect.

Beide onderwerpen geven je een methode die je direct kunt toepassen.

Op dag 7 en 8 staat een populaire techniek onder Hypnose Coaches op het programma. Namelijk regressie. Regressie is zoiets als door de tijd reizen met als doel om afscheid te nemen van emotionele blokkades of “geleerd” reageren te veranderen. Immers emotie is the spice of life zeggen ze wel eens en bepalen dus ook voor een groot deel gedrag van mensen.

Je leert te werken met trauma en emotionele blokkades zonder dat je met je cliënt de inhoud van de “oude” ervaringen in hoeft. Het volgen van het proces is voldoende om je cliënt bij te staan en te helpen. Natuurlijk leer je ook de ethische regels die je in acht moet nemen en hoe je met emotionele reacties van cliënten kunt omgaan.

Regressie is een krachtige hypnose techniek die oefening vraagt en dat is exact wat we in deze twee dagen gaan doen. Je gaat zelf ervaren hoe het is om naar vroegere ervaringen terug te gaan en te leren hoe je, emotioneel, anders kunt gaan reageren. Een mooie ontdekkingstocht, dat is zeker. Overigens ga je zover als dat je zelf wilt.

Tevens maken we op deze dagen kennis met ideo-motorische signalen die rechtstreeks uit het onbewuste komen zodat je straks in staat bent om rechtstreeks te communiceren met het onbewuste van de cliënt en zo op een andere manier oorzaken van problemen kunt achterhalen en die je het dus makkelijker maken om in te schatten welke techniek bij je cliënt zou passen of hoe je een therapeutisch/coach plan kunt opzetten zodat je cliënt gestructureerd kan werken aan zijn probleem of coachvraag.


Op dag 9 gaan we werken met pijnmanagement. Je leert technieken die helpen om pijn, en dan met name chronische pijn, dragelijker te maken. De technieken zijn zowel voor jezelf toepasbaar als voor je cliënten. Je leert een onderscheid te maken tussen acute en chronische pijn en hoe belangrijk het is om op een juiste manier te kunnen inschatten wanneer je moet doorverwijzen naar een specialist. Immers pijn is een signaal van je lichaam dat er iets aan de hand is en aandacht vraagt. Je doet iedereen een groot plezier als je weet wanneer je gerust kunt behandelen en wanneer je beter kunt doorverwijzen.


Op dag 10 staan er diverse andere onderwerpen op het programma. Stressreductie, reïncarnatie en het verbeteren van sportprestaties zodat je “gereedschapskist” voldoende is gevuld om veel typen cliënten te kunnen helpen.


Dag 11 staat in het teken van het vervolmaken van een behandelplan en laten we alles wat we tot nu toe hebben geleerd nog eens de revue passeren zodat je zeker weet dat je klaar bent om op dag 12 examen kunt doen. Want het examen is pittig. Je doet een schriftelijk examen en een praktijkexamen. Dus een goede voorbereiding is echt het halve werk. 


Een onderdeel van het examen is eveneens het inleveren van 8 praktijkcases van cliënten die je hebt behandeld tijdens de opleiding. Zo kunnen we een goed beeld vormen over je voorgang en kunnen we met een goed gevoel je certificaat tekenen.

Al met al een prachtige opleiding die mooie resultaten kunnen opleveren. En met een reden gebruiken we hier het woord “kunnen” want het is aan jou of je resultaten gaat halen. Meesterschap krijg je door oefening, veel oefening. En dat is exact waartoe we je uitnodigen zodat je na afloop uitstekend kunt coachen met hypnose.

SCHRIJF JE DIRECT IN VOOR COACHEN MET HYPNOSE

VROEGBOEKKORTING

We vinden het fijn om zeker te weten dat onze cursussen altijd doorgaan. Dus levert vroeg inschrijven altijd voordeel op. Dit is de regeling die we hanteren:

  • Inschrijven langer dan 3 maanden voor aanvang geeft een korting van €250,- op het lesgeld
  • Inschrijven tussen 3 en 2 maanden voor aanvang geeft een korting van €150,- op het lesgeld

(let op dat het betaalmoment van het lesgeld bepalend is voor de hoogte van de korting)

Betalen in  3 termijnen  is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.De kosten zijn fiscaal aftrekbaar!

Wanneer je inschrijft dan ga je een overeenkomst aan voor de tijdsduur zoals vermeld op onze website en ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Na ontvangst van je inschrijving, geldt een bedenktijd van veertien dagen. Binnen deze termijn kun je de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden.

Nadat je het formulier hebt verzonden, ontvang je direct een bevestiging. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op. Mocht je nog vragen hebben bel ons gerust op 085-3012007.