Waarom zou je een NLP Practitioner doen? (deel 1)
16 maart 2019 
in Blog
2 min. leestijd

Waarom zou je een NLP Practitioner doen? (deel 1)

Hoe je het beste doelen kunt stellen en kunt halen.

Waarom een NLP Practitioner doen? Elk jaar begint voor velen met het stellen van doelen. Sommigen noemen het goede voornemens sommigen verheven deze voornemens tot echte doelen met concrete actieplannen. Natuurlijk, als je wat verder het jaar inkijkt, staat je hele leven vol met het stellen van doelen. Immers alleen al bedenken wat je gaat eten elke dag is al een doel met een boodschappenlijstje als actie plan.

In de werkomgeving wordt je soms letterlijk bekogeld met SMART-doelen. Als je doelen maar Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden zijn dan haal je elk doel makkelijk. En jij en ik weten prima dat het zo niet werkt.

Er ontbreekt namelijk nog iets en dit is wat je leert als je NLP gaat ontdekken. Als je NLP gaat leren dan zul je ontdekken wat je  drijft, hoe je „werken” en hoe je denkt en precies leert te ontdekken waarom je sommige doelen wel haalt en sommigen niet. Natuurlijk met de voorwaarde dat je de doelen wel de moeite waard vindt. Waarom een NLP Practitioner doen?

Hoe je overtuigingen letterlijk kunt ombuigen.

„Ik kan het niet”, „mij lukt dat nooit”, „Ik nooit carriere maken”, „Vrouwen moeten altijd meer moeite doen om iets voor elkaar te krijgen”, „Doe maar gewoon want dat is al gek genoeg’ Allemaal overtuigingen hoe sommige mensen tegen de wereld aankijken. En dat kan soms  gaan wringen. Je wilt echt iets en het lijkt continu alsof je gas wilt geven en tegelijkertijd een onzichtbare voet op de rem staat.

Nu zijn overtuigingen ideeën van de werkelijkheid en nooit waarheid, alleen het vervelende soms is dat mensen hun eigen overtuigingen als absolute waarheden zijn gaan beschouwen en denken dit nooit meer te kunnen veranderen. En juist dat noemen we belemmerende overtuigingen.

NLP leert je inzicht te krijgen in de overtuigingen die je tegenhouden om je leven zo te leven zoals jij dat wilt en hoe je betere dingen leert te geloven zodat je je eigen ongekende potentie leert kennen.

Hoe je snel “echt” contact maakt met anderen, ook als het even niet zo makkelijk gaat.

Waarom een NLP Practitioner doenAls je nagaat zal je de conclusie trekken dat je met de meeste mensen prima kunt opschieten en dat je met de meeste mensen snel een klik hebt. Immers, bedenk ik me, dat je meerdere malen mensen bent tegen gekomen waarvan je dacht :”Hé, wat een leuk persoon is dit” Grote kans dat jullie in „rapport” waren. Waarom een NLP Practitioner doen?

Rapport betekent niets anders dan een verbinding met de ander voelen en niet helemaal kunnen vertellen waarom.

Eveneens weet ik dat je ook wel eens iemand bent tegengekomen waarvan je dacht:”Oh, wat een vervelend persoon”. Geen probleem natuurlijk, want je loopt gewoon de eerste de beste nooduitgang uit, maar laten we eerlijk zijn, op je werk, in de kantine, in de supermarkt kom je vast wel eens die mensen tegen en je kunt gewoonweg niet meer de nooduitgang vinden of je moet gewoon met deze persoon aan de slag.

Dan is leren hoe je rapport maakt wel erg makkelijk. Het zorgt ervoor dat weerstand in gesprekken vermeden kan worden en iedereen een goed gevoel houd ook al kan de discussie hoog oplaaien. En je krijgt waardevol gereedschap in bezit om met iedereen makkelijk contact te maken zeker als je vindt dat je daar nog niet zo goed in bent. Waarom een NLP Practitioner doen?

Dus als je het nog niet zo makkelijk vind om contact te maken is rapport leren de meest makkelijke manier om contact maken makkelijk te maken.

In de komende dagen nog meer goede redenen om een NLP Practitioner te gaan doen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen