The Voice of Inspiration
13 maart 2019 
in Blog
3 min. leestijd

The Voice of Inspiration

Toen ik een aantal jaren geleden voor mijn dagelijkse boodschappen naar een lokale bekende supermarkt reed, hoorde ik op de radio de bekende stem van diegene die regelmatig in het nieuws is als het gaat om iets te vertellen over persoonlijke ontwikkeling en dat je altijd moet gaan voor wat je wilt in je leven. Dit programma ging klaarblijkelijk over hoe belangrijk het is om 100% commitment te hebben en doelen die mensen stellen in hun eigen leven. En de woorden klinken nog na in mijn gedachten :”Als je geen 100% commitment hebt voor de doelen die je wilt bereiken dan zijn het geen echte doelen maar eigenlijk gewoon wensen.”En in eerste instantie dacht ik :”logisch, niet waar”. Maar om één of andere reden dacht ik automatisch aan hoe het stond met mijn doelen en tot mijn verbazing en teleurstelling, niet één  van de vele dingen die ik wilde in mijn leven, inclusief meer geld, meer mooie gadgets, geluk  en spirituele verlichting konden de 100% commitment test doorstaan.

“He, er moet toch iets zijn waar ik 100% voor ga” . En als zo vaak begin je te bedenken hoe het komt dat je eigenlijk niet 100% ergens voor gaat. Mijn gedachte was dat het misschien lag aan tijd. De doelen die ik had gesteld, daar had ik een leven voor nodig. Ik kwam tot de conclusie dat als ik het tijdspad eens iets korter zou maken, er dan uiteindelijk  iets moest zijn waar ik 100% commitment voor had. 5 jaar, 3 jaar, 1 jaar, 1 maand, 1 week, 1 dag. Uiteindelijk kwam ik uit op de komende vijf minuten. Immers ik had toch zeker  wel  100% commitment om naar de winkel  te gaan. Maar toen ik hier echt over ging nadenken, realiseerde ik me dat wanneer ik me opeens zou bedenken om in plaats van  links naar de winkel  te gaan, rechtsaf te slaan, gewoon omdat het beter voelt, ik gewoon rechtsaf zou slaan. Of als ik iemand in nood zou zien staan en mijn hulp nodig zou hebben, ik zou stoppen en mijn boodschappen toch echt wel even konden wachten of totaal niet belangrijk meer zouden zijn.

En het was juist dat moment waarop ik realiseerde dat  100% commitment een stuk gemakkelijker is als je luistert naar jezelf en je eigen Voice of Inspiration begint te herkennen. Sommigen noemen het luisteren naar je hart, anderen noemen het volgen van je passie.

En dat is precies wat je in de volgende oefening kunt doen. Luisteren naar je Voice of Inspiration. De oefening heet :”de comfort stoel” gewoon omdat je een comfortabele stoel nodig hebt.

Wat je voor deze oefening nodig hebt is een comfortabele stoel  en een paar uur de tijd waarin je niet gestoord zult gaan worden en je geen afspraken hebt. Doe je telefoon uit en ga lekker zitten.

  • Jouw missie voor deze oefening is om in de stoel te blijven zitten, net zo lang totdat je een authentieke en echt verlangen krijgt om iets te gaan doen wat je inspireert.
  • Elke keer dat je zo’n gevoel krijgt, vraag je zelf af: ”is dit wat ik echt wil en me inspireert of is dit iets wat je moet doen in de zin van email checken, boodschappen doen, nog even iemand snel bellen;
  • Als je plotseling iets herinnerd wat je nog moet doen, grote kans dat je emoties vertellen dat je iets moet doen en je uit de stoel willen doen opstaan. Besluit om nog even te blijven zitten;
  • Als je een echt authentiek verlangen krijgt om iets te gaan doen wat je inspireert, sta dan op en ga het doen. Ga daarna gewoon weer zitten.

Ik weet zeker wanneer je 100% commitment geeft aan deze oefening dat het steeds makkelijker begint te worden om je eigen Voice of Inspiration te herkennen

Bedenk je eens wat er met je leven zou gebeuren als je 100% commitment zou hebben voor het volgende:

Ik [jouw naam], ben vastbesloten om altijd te luisteren naar mijn eigen Voice of Inspiration en daardoor een geïnspireerd leven te leiden

Door 100% commitment aan dit ene kleine zinnetje en de gevolgen ervan te geven  zal je merken dat je leven voor altijd veranderd. Succes en meer goede dingen zullen je gaan achtervolgen in je leven en lijkt het alsof letterlijk het universum vol staat met goede dingen.

Ik heb overigens geen enkel idee waar jouw inspiratie jou gaat brengen maar het elke dag ervaren en uitvinden alleen al is een geweldig vooruitzicht.

Ik ben benieuwd hoe jouw leven gaat veranderen!. Ik wens je veel inspiratie en onthoud dat de beste inspirator altijd dichtbij is.

Over de schrijver
Jenneke de Noord
Door

Jenneke de Noord

op 01 May 2013

Dag ......, Een zelfde manier van Zijn als bijvoorbeeld Thich Nath Hanh mij te vertellen heeft. Fijn dit ook met andere woorden te lezen. dankjewel. Warme hartegroet, Jenneke

Alan Lewis
Door

Alan Lewis

op 03 Sep 2013

Wat een mooie en vooral inspirerende oefening. Wat ik hier vooral erg mooi vind is dat je hiermee echt naar jezelf leert luisteren in plaats van leert uit te voeren wat een ander denkt dat je nodig hebt. Ik ga deze oefening zeker in praktijk brengen, voor mezelf, maar ook voor anderen om hun te begeleiden in hun eigen inspiratie. Sportieve groet, Alan Lewis Fear no Adventure

Reactie plaatsen