The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can’t achieve it.
05 maart 2019 
1 min. leestijd

The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can’t achieve it.

Deze uitspraak kwam ik recentelijk tegen toen ik op het internet op zoek was naar een aantal nieuwe artikelen over NLP en hoe NLP zich recentelijk heeft ontwikkeld en had onmiddellijk mijn aandacht want het deed me herinneren aan één van onze laatste introductieworkshops die we deden.

Wat ik soms doe aan het einde van een workshop om te laten zien waarom er doelen zijn die je niet haalt en wat het ultieme geheim is om doelen te halen is het volgende. Ik loop dan als een soort priester door de zaal met een boek in mijn hand,  een boek over het geheim om doelen te halen, en vertel dat het boek een uitstekend hulpmiddel is om succesvol je doelen te halen. Werkelijk geloof me, ik doe echt mijn best om het zo goed mogelijk te verkopen, en vraag dan uiteindelijk:”Wie zou het boek willen hebben?” En in de meeste gevallen steekt iedereen, zonder uitzondering zijn hand op. En ik vraag nog een keer:”wie zou het willen hebben?” en weer steekt iedereen zijn hand op. En dan gebeurt het, ik vraag het nog 10 x, mijn record staat op 20 minuten onafgebroken vragen, en ik zie dat mensen ongemakkelijk heen en weer beginnen te schuiven en sommigen maken aanstalten om op te stappen anderen beginnen geïrriteerd te roepen:”Wat wil je nou? En dan…..eindelijk begrijpt iemand wat de bedoeling is….en stormt naar voren om het boek uit mijn handen te grissen. En dat was gewoon de bedoeling. Ik feliciteer diegene die naar voren is gekomen maar vraag tegelijkertijd aan de mensen in de zaal:”Wat hield jullie tegen?” en dan komen ze. De bullshit stories: Ik wil niet hebberig lijken, Het is onbeleefd, Dat is niets voor mij, en nog meer mooie verhalen. `Dus kijk eens naar jezelf en vraag je zelf eens oprecht:

The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can’t achieve it.”

Over de schrijver
ed
Door

ed

op 21 Feb 2012

zeg eric, taktische tip : houd dit zelfde verhaal niet aan het eind van je workshop maar aan het begin..... groeten, ed.

eric
Door

eric

op 21 Feb 2012

Zeg Ed :-) Dank je wel. Ga ik direct zaterdag eens uitproberen

albert pike
Door

albert pike

op 29 Feb 2012

yea, but behind that bullshit story there are emotional blocks, now what?

Reactie plaatsen