Onze maatschappij verwekt watjes! NLP maakt je mentaal weerbaar
22 juni 2018 
4 min. leestijd

Onze maatschappij verwekt watjes! NLP maakt je mentaal weerbaar

Soms vind ik het wel leuk om wat te delen over wat me bezig houdt en waar ik over nadenk. Wel een lang verhaal  maar mocht je het leuk vinden, ik dacht na over het creëren van waarde!
Als je luistert naar bedrijfseconomen en je je leest boeken over prijszetting en verkoop dan zit er ergens een rode lijn waar men zegt: je moet waarde creeren voor dat wat je aanbiedt.
mentaal weerbaarAls men de waarde inziet, ervaart of het klinkt als de oplossing waar je naar op zoek bent, dan zullen mensen je product of dienst kopen ongeacht de prijs!
Waarde creeren “it is” dus …!

Is het zo simpel? Ik ben nog niet overtuigd!
Om een lang voorbeeld te geven omtrent onze gezondheid.
We weten allemaal dat gezond leven belangrijk is, en de meeste mensen weten inmiddels ook wel dat dat bestaat uit goede gezonde voeding en bewegen! Sporten….jajaja…en dat op regelmatige basis en niet 1x per jaar.
Maar goed, mijn punt is dat men aan deze beide wel geld aan wil uitgeven in meer of mindere mate, of men wil er energie in steken. Er is dus een duidelijke waarde!

Ook mbt voeding wil men ver gaan! We rijden om naar winkels waar je die speciale produkten kunt kopen en we plannen wat we eten en maken van te voren klaar zodat we altijd een gezonde maaltijd hebben. Zelfs bedrijfskantines helpen mee door de kroket te vervangen voor een spelt bol of glutenvrij brood.
Easy peasy toch?! De maatschappij en de werkgevers helpen mee om je zo gezond mogelijk te krijgen en zo min mogelijk ziekteverzuim te krijgen. Zij zien er ook de waarde van in!

Voedingssupplementen zijn gelukkig in opmars en wordt ook al bijna als normaal beschouwd. Daar zijn we bereid in te investeren. Het levert waarde op!

Ook aan sport wordt gedacht! We nemen een abonnement op de sportschool, het zwembad of beter nog we krijgen een personal trainer waar we mee mogen sporten (al dan niet met subsidie). Maar, hoe dan ook, er zijn mogelijkheden en er worden ons handvatten aangeboden om een gezonde levensstijl aan te meten. En we zien daar de waarde van, dus we kopen!!
Heel mooi!

Nu komt het waar ik me over verbaas!

We roken nog steeds, en drinken te veel en dat verandert niet of nauwelijks.
En ook onze gezonde emotionele balans is ver ver ver te zoeken!
En dat terwijl emoties nog wel eens een heftigere impact kan hebben op een gezond lichaam dan sport, voeding en supplementen tegelijk. Als je mentaal in de knoop zit zal je lichaam hinder en ongemak ondervinden. Wat maakt dat we mentaal gezien altijd iets te duur vinden voor onszelf?

Faalangst, angsten in het algemeen, onzekerheid, irritaties, depressiviteit zijn zomaar een greep van emoties die ons dagelijks teisteren. En dus zijn weerslag treft op onze lichamelijke gesteldheid. Obesitas, burnout, depressie…iedereen kent wel iemand die het heeft of heeft gehad.

Moderne tijdsziekten?!

Ik geloof het wel! De mentale druk is zo hoog door de lat die we leggen of opgelegd krijgen door onze omgeving.
We gebruiken alcohol, sigaretten en andere verslavingen om onszelf te stimuleren of juist te verlammen!
Dit maakt ons letterlijk en figuurlijk dom! We bevriezen, nemen geen actie of onderdrukken onze negatieve emoties en wanneer de lichamelijke klachten komen vragen we om medicijnen bij de huisarts, kopen we goedkope voedingssupplementen bij de drogist of gaan we extra sporten zodat ons hoofd weer eventjes leeg is!

Ok dit klinkt wellicht hard wat ik nu schrijf….. Onze maatschappij verwekt watjes, vind ik, en wij laten het gebeuren en geven het door aan de jeugd.

Wil je echt weerbaar worden? Dat kan echt!
Dit is een spier die je kan trainen om weerbaar te worden.
Het vermogen om je aan te passen aan verschillende mensen en ervaringen maakt je weerbaar.

En dit betekent ”kom uit je comfortzone en neem actie, leer weer naar je emoties te luisteren en ze te begrijpen” wees juist dankbaar voor die emoties die we als negatief labellen! Neem actie! En verwacht niet van een ander dat hij of zij “jouw probleem” gaat oplossen. Neem zelf actie!

En die actie is juist wat we willen vermijden omdat het ongemakkelijk is, pijn doet en onzekerheden meebrengt!

Dit is precies waar wij bij de NLP Academie  toegevoegde waarde geven door onze NLP training, en ik weet uit ervaring dat je deze waarde ook in gaat zien.
Mentale weerbaarheid zorgt dat je verder komt in het leven, en wel dat leven kunt hebben wat jij jezelf echt gunt! Welk prijskaartje kan je daar nou op zetten? Je hebt maar 1 leven in die is al in volle snelheid allang onderweg naar…??? Ja .. naar wat eigenlijk? Weet jij het?!

Vraag jezelf af, wat is het je waard om mentaal weerbaar te zijn?

Hoe vaker je je buiten je comfortzone begeeft, hoe creatiever je wordt! Wat weer handig is om problemen op te kunnen lossen. En bovendien verrijk je jezelf door verschillende ideeën uit te proberen.
Denk eens na over je eigen emotionele balans, en wees je eens bewust van hoe je lichaam aanvoelt! Heb je je emoties echt in balans? Of hou je jezelf voor de gek?

Heb je hulp nodig, maar vraag je het eigenlijk nooit?!
Geen man overboord, het is je van huis uit wellicht niet geleerd uit je comfortzone te komen, en dat wil niet zeggen dat je het niet kunt leren. Je brein is een zeer krachtig instrument wat je zal verrassen. Investeer in jezelf en in jouw toekomst ideaal!

Schrijf je in voor een NLP opleiding bij ons in Nederland (Utrecht) of in Spanje! Mocht je zowel mentaal, als op het gebied van voeding, supplementen en bewegen advies kunnen gebruiken of een boost willen krijgen, dan zijn onze fit en vitaal weken in Spanje iets voor jou!

JIJ bent het waard

Over de schrijver
Reactie plaatsen