Negatieve mensen! Wat doe je er mee?
19 juni 2018 
1 min. leestijd

Negatieve mensen! Wat doe je er mee?

Als je net zoveel mens bent als ik weet je dan je vrij bent om te kiezen wat je wilt. Ergens is het zelfs wettelijk vastgelegd. Het recht op wilsbeschikking. Gelukkig maar! Je bent vrij om te denken wat je wilt.
Gek genoeg, vergeten we soms dat we over dat recht beschikken. Met name als we in de nabijheid zijn van mensen waar we ons gewoon ronduit K. voelen. De altijd negatieve mensen. En juist in deze situaties wil je gebruik maken van je recht om te kiezen.

Soms krijg ik de vraag hoe je van mensen afkomt die je “leegzuigen”, hoe je van mensen afkomt die narcistische trekjes vertonen of hoe je van mensen afkomt die je gewoon niet leuk vindt.
Mijn antwoord is echt heel simpel. “Verwijder ze uit je omgeving”. “Stop met ze aandacht te geven. Stop met email beantwoorden. Stop met bellen. Haal ze uit je contactenlijst. Hoe moeilijk kan het zijn?”

En dan komen de bekende excuses. “Maar je snapt het niet. Het is mijn moeder, het is mijn vader, het is mijn….” Natuurlijk verwijder je die niet even uit je leven, dat snap ik ook wel. Heb jij je wel eens afgevraagd wat de impact is van het feit dat deze mensen nog langer in je omgeving blijven en je energetisch leeg vreten? Wellicht is het antwoord al voldoende om je te realiseren wat het belang is om toch concreet iets te doen.
Of.. heb gewoon de ballen om een gesprek aan te gaan en uit te leggen wat het met je doet.

Het is geen rocket science om mensen die je leegzuigen, die negatieve mensen,  uit je leven te verwijderen. Het is echt te makkelijk voor woorden maar mensen maken het soms een stuk moeilijker dan het werkelijk is.

Uiteindelijk gaat het erom hoeveel je van je zelf houdt en je eigen behoeften op de eerste plaats zet. Klinkt misschien egoïstisch maar je kunt alleen goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor je zelf zorgt. Het als de veiligheidsinstructie in het vliegtuig. Als de zuurstofmaskers naar beneden vallen, eerst die van jezelf opzetten en dan pas anderen helpen. Je verlies binnen 5 seconden het bewustzijn en dan heeft niemand meer wat aan je.

Onderaan de streep geldt natuurlijk ; Als je ergens anders wilt zijn…. Kom in beweging.

Over de schrijver
Reactie plaatsen