Hoe NLP je kan helpen bij het krijgen van inspiratie?
18 februari 2019 
1 min. leestijd

Hoe NLP je kan helpen bij het krijgen van inspiratie?


Er zijn van die momenten dat je smeekt om inspiratie. Om wervelende teksten te schrijven voor je website, voor een nieuw boek of gewoon een email naar een lang vergeten en terug gevonden vriend. En de inspiratie ontbreekt gewoon, wat je ook doet. Hoe meer je nadenkt, hoe meer je verstrikt raakt in je eigen gedachten en hoe meer je het gevoel bekruipt dat inspiratie wel erg ver weg is.

Ik bedenk me dan altijd hoe het zou zijn om inspiratie te hebben en herinner me de momenten waarop ik inspiratie had en echt in de “flow” was en begin gewoon te schrijven. Gewoon wat er in me opkomt, hoe gek soms ook. Na vijf minuten schrijven ben ik klaar en merk hoeveel inspiratie ik weer heb. Alsof ik mijn brein een “kickstart” heb gegeven en na wat roestig gekuch de motor eindelijk stationair draait. Heerlijk…… Dus stapsgewijs de stappen voor meer inspiratie om te schrijven :

  • Sluit je ogen en denk terug aan dat fantastische moment vol;
  • Zie je zelf in dat ene moment de dingen doen die je deed toen je inspiratie had;
  • Zie wat je toen zag, hoor wat je toen hoorde en geniet van het gevoel:
  • Stap in jezelf en laat het gevoel door je hele lichaam stromen, letterlijk van top tot teen:
  • Terwijl je steeds meer geniet en het gevoel steeds intenser wordt, open je je ogen;
  • en begin je te schrijven. Gewoon wat er in je opkomt, terwijl je blijft genieten.
  • Blijf vijf minuten schrijven
  • Ga na vijf minuten hetgeen doen waarvoor je inspiratie nodig had.

Natuurlijk kun je deze oefening ook gebruiken voor schilderen, tuinieren of andere dingen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen