Het Principe van Doorzetten
13 maart 2019 
2 min. leestijd

Het Principe van Doorzetten

Regelmatig hoor ik dat zelfstandig ondernemen in deze tijd een risico is. Evenals ik regelmatig hoor, van ondernemers en zzp-ers dat het tegenwoordig toch wel erg moeilijk is om als startende ondernemer je hoofd boven water te houden. “Het is crisis” , “Ik heb al zoveel geprobeerd, het lukt gewoon niet” En de laatste tijd hoor ik opvallend vaak dat mensen stoppen met hun eigen onderneming om weer ergens in dienst te treden. Jammer!

Ik weet allang dat succes hebben in je eigen onderneming soms geduld vereist. Soms lijkt het alsof niets werkt en ben je moedeloos geworden van alle inspanning en je staat op het punt van opgeven. Het is klaar, over en uit, “been there, done that, got a T-shirt“. En toch blijkt uit onderzoek dat de grootste successen van succesvolle ondernemers juist ontstaan net na het moment dat alles in je schreeuwt :”Stoppen met die handel!”

 

Veel succesvolle ondernemers, door de tijd heen, verrasten menigeen door te onthullen dat hun grootste successen en doorbraken een gevolg waren van juist doorzetten wanneer het juist allemaal niet leek te lukken en alle stoplichten op rood stonden. Onderzoek wees uit dat juist die ondernemers die over dit punt heen stapten en de “TEST” doorstonden, het meest succesvol zijn geworden.

H. Ross Perot, de oprichter van EDS Industries, en later kandidaat voor het presidentschap van de US, begon zijn bedrijf met $1000 en eindigde met een bedrag van 3 Miljard en is een bekend voorbeeld van hoe het Principe van Doorzetten voor je kan werken. En ik weet zeker dat zijn uitspraken je motiveren om juist wanneer het even minder gaat, door te zetten. “Most people give up just when they are about to achieve success. They quit on the one-yard line. They give up at the last minute of the game, one foot away from the winning touchdown.”

Juist kan soms wat inspiratie je juist door dat moeilijk moment heen slepen en dat is wat dit gedicht juist doet. Leer het uit je hoofd:

When things go wrong, as they sometimes will,
When the road you’re trudging seems all uphill,
When the funds are low and the debts are high,
And you want to smile, but you have to sigh,
When care is pressing you down a bit,
Rest, if you must, but don’t you quit.

Life is queer with its twists and turns,
As every one of us sometimes learns,
And many a failure turns about,
When he might have won had he stuck it out;
Don’t give up though the pace seems slow–
You may succeed with another blow.

Often the goal is nearer than,
It seems to a faint and faltering man,
Often the struggler has given up,
When he might have captured the victor’s cup,
And he learned too late when the night slipped down,
How close he was to the golden crown.

Success is failure turned inside out–
The silver tint of the clouds of doubt,
And you never can tell how close you are,
It may be near when it seems so far,
So stick to the fight when you’re hardest hit–
It’s when things seem worst that you must not quit.

– Author unknown

Juist NLP kan je helpen om je door de moeilijke momenten heen te helpen want NLP leert je hoe je vaker met een goed gevoel kunt ondernemen , hoe je doelen kunt stellen die je haalt, hoe overtuigingen een rol spelen in de koers die je vaart en hoe beperkende overtuigingen je tegenhouden om 100% door te zetten en succes te hebben. Maar NLP leert je ook hoe je taal kunt gebruiken om te beïnvloeden en leer je denkstijlen te herkennen die je nog beter leren communiceren.

En juist om je hier mee te helpen, organiseren we éénmalig dit jaar, op 4 & 5 juli as de 2-daagse workshop “NLP voor Ondernemers”  Zet de data alvast in je agenda want je kunt je al inschrijven via onze website.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen