Geloof je zelf!
16 februari 2019 
1 min. leestijd

Geloof je zelf!

Nu ik even aan het genieten ben van een korte vakantie in één van mijn favoriete landen, de US of A, zijn er altijd momenten om even stil te staan bij alle indrukken die je hebt opgedaan. Bij toeval kwamen we vandaag uit bij het oude vakantie verblijf van Thomas Edison en Henry Ford. Niet zomaar twee namen maar twee namen van formaat. Uitvinders pur sang met een grote impact op hoe wij nu leven. Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou zijn zonder licht of zonder auto’s. Voor sommigen misschien even leuk maar toch.

Tijdens onze wandeling liepen we letterlijk tegen de eerste dictafoon aan. Zo’n ding die sommigen nog gebruiken om brieven in te spreken om ze later uit te werken en voor mij dat kleine handige programmaatje op mijn Iphone wat ik gebruik om ideeën in te spreken  zodat ik ze onthou.

En boven dit enorme ding hing de volgende uitspraak :

I have spared no effort in developping the ediphone because ambitious persons use it, and they deserve the best assistance

Zakenpartners, investeerders en zelfs medewerkers van Edison zagen weinig nut in de toepassing van de Ediphone en gaven Edison het goed bedoelde advies, wat de meesten van ons ook wel eens hebben gehoord :”Zonde van je tijd, gaat niet werken, besteed je aandacht aan wat echt belangrijk is!”

En net zoals met de uitvinding van de gloeilamp besloot Edison om zijn eigen gevoel te volgen met als gevolg dat ik nu dat handige programmaatje op mijn Iphone kan gebruiken en zojuist een nieuwe gloeilamp in de schemerlamp draai. Ik ben benieuwd of iemand tegen Edison fluisterde :”Volg je gevoel”. Misschien was het dat kleine stemmetje in hemzelf wel en geloofde hij.

Over de schrijver
Reactie plaatsen