Geloof, hoop en cynisme
19 maart 2019 
0 min. leestijd

Geloof, hoop en cynisme

i-have-learned-that-faith-means-trusting-in-advanceTe veel mensen hebben hun vertrouwen en geloof verloren en zijn in plaats van geloven over gestapt op cynisme :”Deze training werkt niet”, “Deze persoonlijke ontwikkeling hocus pocus werkt niet” of “Ik ben te oud om te veranderen” of “het bedrijf luistert niet naar me”

Cynisme komt voort uit teleurstelling.

En eerlijk,  cynische mensen zijn niet altijd zo geweest. Net zoals ik waren ze ooit vervuld van dromen en hoop maar misschien hebben ze het geprobeerd om deze dromen te vervullen en zijn ze nog niet geslaagd. En in plaats van achter de droom blijven aan hollen en ervan uit gaan dat mislukken de snelweg is naar succes, sluiten ze zich af en worden ze cynisch. Hun manier om te voorkomen dat ze weer de pijn ervaren van mislukken.

Deze wijze les leerde ik van Robin Sharma en vandaag hernieuwde ik mijn belofte nog maar eens een keer:”Ik geloof in mezelf!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen