personal leadership 2.0
Eric Sijbesma
08/16/2018
1 min
0

In je kracht staan is een kwestie van keuze

08/16/2018
1 min
0


Zo nu en dan raakt een filmpje je voluit. En dit is er één. (LET OP:er komt zo nu en dan een F woord voorbij)

Iedereen voelt zich wel een machteloos of zit even tijdelijk in een fase waarin je liever anderen de schuld geeft voor de omstandigheden waarin je zit dan zelf de verantwoordelijkheid te nemen en te zoeken naar oplossingen. Ik denk dat het tijdelijk prima is om even in zo’n fase te zitten. Immers je kunt niet altijd even krachtig zijn want je bent als mens ook gewoon kwetsbaar. En dat is ook mooi maar niet altijd even prettig. Zeker als de periode wat te lang duurt.

Een goede manier is dan om gewoon verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie waarin je zit. Immers de kans is groot dat je situatie op een of andere manier hebt gecreëerd. En dat bedoel ik niet zo letterlijk. Het gaat over jouw perceptie van de situatie. Immers je gedachten over situaties hebben een directe relatie met hoe je je voelt. Dus anders naar de situatie kijken, doet je de situatie anders beleven. En juist die beleving bepaalt of je je machteloos voelt of er juist kracht uit put. Ze hebben niets voor niets dat spreekwoord :”van een nood een deugd maken”

Deze clip van Kerwin Rae geeft je wellicht weer even een boost waardoor je kunt besluiten in je kracht te gaan staan en de regie weer kunt terugpakken. In je kracht staan is cool.

PS: NLP kan je immens helpen om makkelijker om te gaan met tegenslag.

Reacties
Categorieën