Een oefening voor meer zelfvertrouwen
05 januari 2023 
in NLP
1 min. leestijd

Een oefening voor meer zelfvertrouwen

Een oefening voor het vergroten van het zelfvertrouwen met NLP is om te beginnen met het visualiseren van een situatie waarin je je zelfverzekerd en sterk voelt. Dit kan bijvoorbeeld een situatie zijn waarin je een speech houdt voor een grote groep mensen of een situatie waarin je het gevoel hebt dat je volledig in controle bent.

Zodra je deze situatie helder voor je ziet, is het belangrijk om jezelf te visualiseren in deze situatie met alle zintuigen. Probeer te zien wat je ziet, te horen wat je hoort, te ruiken wat je ruikt en te voelen wat je voelt. Probeer ook om jezelf te visualiseren met een positieve houding en een zelfverzekerde uitstraling.

Tijdens deze visualisatie, is het belangrijk om jezelf te vertellen dat je zelfverzekerd en sterk bent. Dit kan bijvoorbeeld door jezelf te vertellen dat je succesvol bent en dat je het vertrouwen hebt om te slagen in alles wat je doet. Dit kan ook door middel van affirmaties, zoals "Ik ben zelfverzekerd en sterk" of "Ik geloof in mijn eigen kracht en vaardigheden".

Zodra je de visualisatie hebt afgerond, is het belangrijk om de positieve gevoelens die je tijdens de oefening hebt ervaren, vast te houden en mee te nemen naar het dagelijkse leven. Dit kan door bijvoorbeeld een foto te maken van jezelf tijdens de visualisatie (De meeste camera's op telefoons hebben een timer) en deze op een plek te bewaren waar je hem vaak kunt zien, of door een klein aandenken te kiezen dat je bij je kunt dragen en dat je aan de positieve gevoelens van de oefening herinnert.

Het is ook belangrijk om de oefening regelmatig te herhalen, zodat je het zelfvertrouwen dat je tijdens de oefening opbouwt, kunt behouden en versterken. Door de oefening regelmatig te herhalen, zul je merken dat je steeds zelfverzekerder en sterker wordt en dat je steeds beter in staat bent om uitdagingen aan te gaan en succes te behalen.

Veel succes!!


Over de schrijver
Reactie plaatsen