Een Dag in het Leven met NLP
16 augustus 2023 
in NLP
2 min. leestijd

Een Dag in het Leven met NLP

Je hebt er misschien al van gehoord. CHATGPT. Kunstmatige Intelligentie die de wereld veroverd en ook zijn intrede doet in het helpen bij het leren van NLP. Ik dacht laat ik CHATGPT eens een artikel schrijven over hoe je NPL in je dagelijkse leven kunt gebruiken en ik moet je bekennen, het resultaat was best ok.

Ik wilde het graag met je delen. Dus voor iedereen die nog niet weet wat je met NLP kunt, Dit is wat CHATGPT erover wist te vertellen.


"Stel je voor: Daar zit je, op een zonnige ochtend, met een kopje koffie in je hand, terwijl je nadenkt over de uitdagingen van de dag. Hoe zou het zijn als je een geheim wapen had, een tool die je kon helpen om elke situatie aan te pakken? Laten we samen een dag doorbrengen met Marie, die NLP in haar leven heeft geïntroduceerd.

Ochtend: De Werkpresentatie

Marie had nooit gedacht dat ze voor een groep zou kunnen spreken. Vandaag is haar grote dag, haar eerste presentatie. Maar in plaats van de gebruikelijke zenuwen, denkt ze terug aan die keer dat ze de top van die hoge berg bereikte. Dat euforische gevoel, die triomf. Die herinnering gebruikt ze als anker, een NLP-techniek, en ineens voelt de uitdaging van de presentatie een stuk kleiner.

Middag: Lunch met een Oude Vriend

Lunchtijd, en Marie ontmoet een oude vriend die vaak kan doordraven over zijn eigen leven, waardoor gesprekken soms stroef verlopen. Vandaag besluit Marie de spiegeltechniek van NLP toe te passen. Ze begint subtiel zijn lichaamstaal en toon te weerspiegelen. Het resultaat? Hun gesprek heeft een flow zoals nooit tevoren.

Avond: De Eeuwige Verleiding van Chocolade

Na een lange dag keert Marie terug naar huis. Daar ligt die reep chocolade, lonkend. Maar in plaats van toe te geven aan haar impuls, gebruikt ze de Swish-techniek. Ze stelt zichzelf voor, stralend en gezond na een goede training, en plotseling verbleekt die chocolade in vergelijking.

Nacht: Reflecteren op Feedback

Voor het slapen gaan, denkt Marie terug aan een opmerking die een collega eerder die dag maakte. In plaats van het te zien als kritiek, past ze herkadering toe, een andere NLP-techniek. Ze ziet de opmerking nu als waardevolle feedback, een kans om te groeien.

Zo eindigt een dag in het leven van Marie met NLP. Kleine veranderingen in perspectief en benadering hebben een groot verschil gemaakt in haar dagelijkse ervaringen. En weet je wat het mooiste is? Als Marie het kan, kun jij het ook. NLP is niet alleen voor de 'experts', maar voor iedereen die bereid is om nieuwe wegen te verkennen in hun dagelijkse leven. Dus, wat denk je? Ben je klaar voor jouw NLP-avontuur?"

Natuurlijk geeft NLP je nog meer ruimte om lekker te experimenteren met de grote hoeveelheid programma's die je brein heeft geleerd. Beter omgaan met angst, stress of beperkende gedachten. Je zelf een betere toekomst gunnen door haalbare doelen te stellen op een manier die al ruimschoots heeft bewezen dat het werkt en belangrijk, het leert je beter en effectiever communiceren en beter af te stemmen op je gesprekspartner. Dus NLP heeft zoveel voordelen. Je zou wel gek zijn, ze niet te leren.

Dus kom op en pak die kans en kijk naar onze NLP opleidingen. Er zit vast wat voor je tussen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen