DE VIJF NLP SUCCES PRINCIPES DIE HET ONTHOUDEN WAARD ZIJN!
25 februari 2019 
1 min. leestijd

DE VIJF NLP SUCCES PRINCIPES DIE HET ONTHOUDEN WAARD ZIJN!

NLP Communicatie model

Er is al zoveel geschreven over succes. Boeken in overvloed over hoe je snel of langzaam succesvol kan worden. En de meeste kwamen neer op de onderstaande principes. Dus een kast vol boekenwijsheid in 5 simpele edoch effectieve principes

WEET WAT JE WILT!

Succes beging bij weten wat je wilt. Wat is je doel. Inmiddels is bewezen dat visualisatie je helpt dichterbij je doel te komen en wat is er leuker dan in gedachten verzonken, denken aan een fantastische uitkomst. Visualiseer met behulp van positieve gedachten hetgeen je wilt bereiken in hetgeen je wilt doen. Hoe ziet het eruit? Hoe klinkt het? Hoe  voelt het?  Visualiseer hoe het zou zijn wanneer je je doel al bereikt hebt

NEEM ACTIE!

Neem actie en kom letterlijk in beweging. Ga aan de slag om je doel te bereiken.  Het lijkt een open deur en logisch en toch blijven veel mensen juist hier zitten. Overtuigingen, een negatief zelfbeeld of onzekerheid over consequenties die je acties kunnen hebben zorgen voor stress en de bekende FREEZE respons. Je verkrampt letterlijk. Nu, ontspan! Niet iedereen stapt met 7-mijls laarzen door het leven, veel kleine stapjes maken ook grote stappen. Ontdek je eigen overtuigingen en werk aan je eigen zelfbeeld. NLP kan je daarbij prima helpen.

LET OP DE RESULTATEN VAN JE ACTIES!

Falen bestaat niet. Falen is een waarde oordeel wat we geven aan de resultaten van onze eigen acties en geeft altijd een slecht gevoel maar als je leert om de resultaten van je acties te gaan beschouwen als feedback, gewoon neutraal, is het ineens een stuk makkelijker geworden om wanneer je nog niet het resultaat hebt gekregen wat je wilde, je acties bij te stellen.

WEES FLEXIBEL!

Degene die het meest flexibel is en zich kan aanpassen aan de situatie is Heer &  Meester van de situatie. Als je niet tevreden bent met de resultaten die je haalt, doe dan iets anders. EN MET DE NADRUK OP ANDERS. Veel mensen blijven continu hetzelfde doen en verwachten dan een ander resultaat.  Doe iets anders voor een ander resultaat!!!

ZORG DAT LICHAAM EN GEEST IN EXCELLENTE STAAT ZIJN!

Je bent degene die controle heeft over de emoties die je ervaart. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar en zijn 1 systeem. Maak er gebruik van.

NLP geeft je uitstekende instrumenten in handen om je te helpen om succes te hebben in hetgeen je wilt doen of wilt bereiken. Niet door alleen positief te denken maar positieve actie te nemen. Een NLP Practitioner is een fantastische start!

Over de schrijver
Reactie plaatsen