De beste versie van jezelf worden
04 januari 2020 
in Blog
2 min. leestijd

De beste versie van jezelf worden

Welkom bij 2020. Vind je ook niet dat dit jaar jouw jaar moet gaan worden en je toch eindelijk de beste versie van jezelf moet gaan worden. Kijkend op Facebook en Linkedin lopen er genoeg mensen rond die je daarbij kunnen helpen. Wat is er nu leuker dan de beste versie van jezelf te worden.

WAT EEN ONZIN!!!

Je beste versie van jezelf. Moet je toch eens even over nadenken wat dat echt betekent. Letterlijk genomen betekent het dat er meerdere versies van jezelf op de markt zijn en dat ze verschillend zijn van kwaliteit. Het klinkt een beetje als de beste versie en goedkope namaak versies uit China. En klaarblijkelijk ben jij, als je momenteel op zoek bent naar de beste versie van jezelf, een goedkope Chinese imitatie.

Maar voordat ik je bovenstaande uitleg, toch even een korte uitleg over hoe Neuro Linguïstisch Programmeren werkt. Het is heel simpel. Je zegt en doet heel vaak iets zodat je brein na verloop van tijd haarfijn weet hoe het allemaal moet en het automatisch begint te doen zonder dat je daarbij nog hoeft na te denken of je hoeft in te spannen. Je brein consumeert daarbij vele malen minder energie en heb je weer tijd over voor andere dingen. Wel zo makkelijk. Je bent onbewust bekwaam geworden. Niet wereld schokkend toch!

Met behulp van NLP kunnen we “oude en niet meer zo behulpzame” programma’s opsporen en veranderen. En zo word je een andere versie van jezelf maar niet noodzakelijk een betere versie laat staan de beste versie van jezelf. En als je eenmaal die technieken onder de knie hebt, kun je een mooi, rijk en vrij leven leiden. Hoe mooi is dat.

Wat er mis is met de zoektocht naar je beste zelf.

Terug naar de beste versie van jezelf. Er is nog iets anders mis met de zoektocht naar de beste versie van jezelf. Hoe weet je dat je de beste versie bent? De beste veronderstelt perfectie. Er is dus een perfecte jij. Maar wat is die perfecte jij dan?

Er zit iets vreemds in. Aan de ene kant hoor je goeroes vaak verkondigen dat je jezelf moet accepteren zoals je bent maar aan de andere kant moet je op zoek naar je beste zelf. Het is een doodlopend straatje.

Als je jezelf accepteert zoals je bent, zou het zomaar kunnen dat je nooit de beste versie kunt worden als deze anders is dan je huidige zelf. Het is een gekmakende gedachte.

Het streven naar die beste zelf blijft er zelfs voor zorgen dat je onnodig blijft wakker liggen van wat anderen van je denken. Immers anderen zijn een prima spiegel en kunnen je ongezouten vertellen dat je nog niet de beste versie van jezelf bent.

Dus die zoektocht naar de beste versie van jezelf is er 1 die je misschien maar niet moet ondernemen. Al was het alleen omdat de gedachte aan nog niet voldoen aan die beste zelf een prima staaltje Neuro Linguïstisch Programmeren is. Je gaat vanzelf wel geloven wat je denkt.

Beter is het concept een betere versie of een beste versie van jezelf helemaal los te laten en te streven naar volledige acceptatie van jezelf en dat je volledig accepteert waar je nu bent als persoon. Misschien te dik, te dun, arm, rijk, dom, slim, christen, islamiet, whatever en verantwoordelijkheid te nemen voor al je keuzes uit het verleden en vanuit daar een plan te bedenken welke andere dingen ook allemaal mogelijk zijn. Acceptatie zorgt voor iets moois. Namelijk je moet niet veranderen maar je mag veranderen en laat dat nou net het recept zijn voor een stressvrij leven.

Leren verantwoordelijkheid te nemen voor waar je nu bent, of je dat nu bevalt of niet bevalt, zorgt voor mentale weerbaarheid. Je kunt dan kiezen vanuit vrijheid en je hoeft niet meer te kiezen vanuit angst of stress.  NLP technieken helpen je daarbij zodat je het ook zelf kunt. Zonder goeroe 🙂

Maar misschien is dat kunnen, wel de beste versie van jezelf zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen