Ben jij je bewust van belemmerende overtuigingen?
28 juli 2016 
3 min. leestijd

Ben jij je bewust van belemmerende overtuigingen?

Na het behalen van de titel NLP Master Trainer bij Robert Dilts kreeg ik vanuit verschillende hoeken te horen dat ik eens wat meer op de voorgrond moest treden. Men had ook al redenen bedacht over het waarom ik niet op de voorgrond trad, woorden in de strekking van onzekerheid, angst etc. werden gebruikt.
Ik was me daar niet zo van bewust dus ben ik eens gaan nadenken over de vraag hoe komt het dat men zo denkt, en kwam tot de conclusie dat dat vreemd genoeg wel klopte! Zowel mijn gedrag als de stemming!

Hoe komt dat eigenlijk dat ik mezelf nog wel eens op de achtergrond hou?

ik bedacht me dat het raar was en postte wat over mijn behaalde certificaat op FB. Ik ben er namelijk echt trots op dat ik, en ook Eric en Sandra, het gehaald hebben! Daar hebben we echt wat voor moeten doen dus het betekent heel veel voor mij. Ook dat wij met zijn drieën de NLP Academie vertegenwoordigen als NLP Master Trainer. Het posten waard vind ik!

Ik wil graag mensen inspireren en dat drijft mij om te doen wat ik doe!
Er is alleen één overtuiging in mij die me helpt om met beide benen op de grond te blijven en mij af en toe laat weten dat ik niet al te hoog van de toren moet blazen. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Het leven draait om ons allemaal en niet om mij alleen. Een goede overtuiging om te hebben, alleen soms sloeg deze door en plakte ik achter deze overtuiging vast dat ik waarschijnlijk nog te weinig kennis zou hebben om überhaupt van de toren iets af te blazen. Dit wakkerde dan een bepaalde nerveusheid bij me op die me weerhield op de voorgrond te treden, en dacht dan als ik iets wilde melden…..ach laat maar!. Herkenbaar?

Maar wat nou als jij mijn klant was geweest, en je had me dit verteld? Dan had ik je gezegd om te durven jezelf dat belangrijke eerste duwtje te geven! En uit je comfortzone te komen want als je wilt groeien en inspireren dan kan je er maar beter uit komen!
Ik geef mezelf in deze situaties een duwtje door mezelf te herinneren aan één van mijn gezegdes “al bereik ik maar 1 persoon … dat is weer iemand die een ander weer verder kan helpen!”. Bij het uitreiken van elk NLP Certificaat benadruk ik dan ook “Doe er veel goeds mee!” Juist voor die reden.

Tijdens de training van Robert Dilts waarschuwde hij ons er al voor dat mensen soms heel negatief reageren en zich negatief uitlaten over behaalde resultaten van een ander of de persoon zelf!
En prompt nadat ik mijn ervaring over de NLP Master trainer training op Facebook gedeeld had, werd de Titel NLP master trainer ook nog even letterlijk “afgezeken” en was de boodschap dat het niets waard zou zijn, inhoudsloos… Ook werden er lelijke dingen geschreven over een andere, let wel super briljant en mega intelligente, deelnemer die nu met zijn jonge jaren op de teller zich al NLP Master Trainer mag noemen.
Ik werd bevestigd in mijn beperkende overtuiging…zie je wel!

Maar mijn stelregel is “voor iedere coach is een publiek en ook voor iedere trainer ongeacht wat iemand anders ook moge denken”! We zijn nou eenmaal unieke individuen, en voor ieder wat wils in de juiste smaak of vorm.
En waarop hebben ze hun mening eigenlijk gebaseerd? Hoe komt het dat anderen zich een mening vormen over een opleiding die ze zelf niet hebben gevolgd en ook nog over mensen die ze nooit hebben ontmoet…..

Mijn passie gaat over vrijheid, connectie maken en creëren en mijn missie is om de kwaliteit van het leven van mensen, door en, met mijn passie te verbeteren.
Al bereik ik 1 persoon die dat heeft kunnen doen dan is mijn werk al waardevol geweest en een bijdrage!

En misschien herken je dit verhaal ook wel bij je zelf in een bepaalde mate of in een bepaald gebied in je leven?
Wat is het eerste wat jij kunt doen om je passie te leven?
Ik sta mezelf toe over mijn angst, nerveusheid en interne dialoog heen te stappen want de gedachte dat ik een ander niet geholpen kan hebben door toe te geven aan angst, en dus niets te doen, staat haaks tegenover mijn passie voor gevoel van vrijheid!


Jaren geleden heb ik mezelf beloofd me nooit meer bewust te laten leiden door angst of negatieve uitlatingen over mijn persoon en positieve intenties door anderen!
En dat was na het stoppen met roken het mooiste cadeau wat ik mezelf heb kunnen en willen geven.
Als je tot het laagste niveau zou down-chuncken dan hebben we alle maal in meer of mindere mate last van angst voor afwijzing! Nadat ik besefte dat ik deze beperkende overtuiging had ben Ik direct aan de slag gegaan met zowel NLP als een Time Line Therapy techniek om mezelf razendsnel van deze belachelijke overtuiging af te helpen…en vandaar ook deze post! #dubbelzodankbaarvoordekennisdieikheb!

Als je jezelf herkent in mijn verhaal dan ben ik benieuwd hoe jij je belemmerde overtuiging (hebt) ontdekt en deze wegwerkt. Ik schrijf “hebt ontdekt” omdat we ons soms dus niet bewust zijn dat we een overtuiging hebben die ons belemmert in onze groei. Oprechte feedback vanuit je omgeving vind ik ook hierbij heel belangrijk…stel je voor dat ze mij dit niet hadden teruggegeven ….
En als jij jezelf niet herkent in mijn verhaal dan ben ik nieuwsgierig naar deze vraag:
Wat zou het eerste zijn wat jij kunt doen of doet om naar het leven te komen wat je wilt en daarmee je missie uit te kunnen voeren?
Mijn antwoord?? Coachen en Trainen!!

Over de schrijver
Reactie plaatsen