Beheers de Kunst van Stressvrij Leven met NLP
08 januari 2024 
2 min. leestijd

Beheers de Kunst van Stressvrij Leven met NLP

Ken je dat gevoel? De spanning stijgt, je hartslag versnelt en je ademhaling versnelt. We hebben allemaal wel eens met deze ongewenste gast te maken.. STRESS! In veel gevallen is het oké, maar als het te veel wordt, kan het je letterlijk uitputten. Je raakt van streek, je voelt je opgejaagd en belangrijker nog, je verliest alle redelijkheid en je vermogen om de juiste beslissingen te nemen, neemt in razend tempo af.


Stress is een geprogrammeerde reactie.

Veel van onze reacties op gebeurtenissen die stress veroorzaken, zijn geprogrammeerde reacties. Ze zijn het gevolg van hoe we als kind hebben geleerd om te reageren op vergelijkbare situaties. Als je stress voelt omdat je een deadline niet gaat halen, is dat meestal een teken dat je moeite hebt om om te gaan met negatieve reacties van anderen of dat je het gevoel hebt dat je jouw team in de steek laat, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dit zijn allemaal reacties die op de een of andere manier in je brein zijn verankerd en stress veroorzaken.

Dus stress is iets waar je echt serieus mee moet leren "dealen" Dus hier een paar tips om dit makkelijker te doen.


TIP 1: Stap Uit de Reactiemodus

Het moment waarop je leert om niet meteen te reageren op alles wat het leven op je pad gooit, is het moment waarop je echte controle krijgt. Met NLP ontwikkel je de vaardigheid om even stil te staan, diep adem te halen, en bewust te kiezen hoe je reageert. Dit is de sleutel tot minder stress en meer rust in je leven.


TIP 2: Ken Jezelf, Ken Je Emoties

Emotioneel bewustzijn is als het hebben van een innerlijke GPS. Met NLP leer je de subtiele tekenen van je emoties herkennen en begrijpen. Deze kennis geeft je de kracht om niet door je emoties overspoeld te worden, maar er juist wijs mee om te gaan.


TIP 3: Omarm Verandering

Verandering is een constante in het leven, en het omarmen ervan kan je stressniveau aanzienlijk verlagen. NLP helpt je om je perspectief te verschuiven en stressvolle situaties te zien als kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling.


TIP 4: Communicatie is Key

Helder communiceren kan veel stress voorkomen. Met NLP leer je hoe je op een respectvolle en begripvolle manier kunt communiceren. Dit leidt niet alleen tot minder misverstanden, maar helpt je ook om sterkere relaties op te bouwen, zowel professioneel als persoonlijk.


TIP 5: Emotionele Afstand Nemen

Soms is het nodig om een stap terug te doen en de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. NLP leert je hoe je emotionele afstand kunt nemen van een situatie, zodat je helderder kunt denken en betere beslissingen kunt nemen.


TIP 6: Neem de Teugels in Handen

Jij bent de regisseur van je eigen leven. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je reacties en keuzes, geef je jezelf de macht om bewust te kiezen voor minder stress. NLP biedt je de tools om deze keuzes te maken.


NLP is geen wondermiddel, maar een verzameling van technieken en inzichten die je kunnen helpen om stress in je leven te verminderen. Door deze technieken toe te passen, kun je leren omgaan met de uitdagingen die het leven je biedt, en een weg vinden naar een kalmer, vervuld bestaan. Waar wacht je nog op? Het is tijd om stress vaarwel te zeggen en volop van het leven te genieten!

Meer weten over NLP en de NLP Practitioner, maak vrijblijvend een afspraak met onze studieadviseurs.

Over de schrijver
Reactie plaatsen