Perifere Visie

Perifere Visie: Een Cruciaal Onderdeel van NLP

Perifere visie, ook wel bekend als perifeer zicht, is een essentieel concept binnen Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Het is het vermogen om objecten en bewegingen waar te nemen buiten ons directe gezichtsveld. Dit artikel gaat dieper in op wat perifere visie is, hoe het verschilt van tunnelvisie, en hoe het kan worden gebruikt in NLP.


Wat is Perifere Visie?

Perifere visie is het vermogen om objecten en bewegingen waar te nemen die buiten ons directe gezichtsveld vallen. Dit is een onbewust proces dat ons helpt om alert en waakzaam te blijven en om een breed overzicht van onze omgeving te behouden.


Perifere Visie versus Tunnelvisie

Het kennen van de term perifere visie is belangrijk omdat je dan het verschil kunt uitleggen tussen deze visie en tunnelvisie. Tunnelvisie is het tegenovergestelde van perifere visie. Het is een staat waarin je je volledig concentreert op één specifiek punt of object, waardoor je het bewustzijn van de rest van je omgeving verliest.


Het Belang van Perifere Visie in NLP

In NLP is perifere visie een belangrijk concept omdat het ons helpt om een evenwicht te vinden tussen gerichte aandacht en algemeen bewustzijn. Door het trainen van onze perifere visie kunnen we ons bewustzijn vergroten, onze interne dialoog verminderen en onze communicatievaardigheden verbeteren.

Reactie plaatsen