De COACH staat

De Coach Staat

Leren is een complex proces waarbij het brein nieuwe informatie moet verwerken en opslaan. Maar wist je dat je leerervaring sterk verbeterd kan worden als je in een ontspannen, gefocuste staat bent? Dit wordt ook wel de 'learning state' genoemd.


De learning state is een staat van rust, ontspanning en mildheid, waarin het brein meer ontvankelijk is voor nieuwe informatie en helderheid ontstaat. Deze staat wordt ook wel de ultieme leer staat of COACH staat genoemd. COACH staat voor Centered, Open, Attending with Awareness, Connected en Holding.


Maar hoe kom je in deze state? Een manier is om je ogen gecentreerd omhoog te brengen, alsof je kijkt naar de ruimte tussen je wenkbrauwen. Let vervolgens op de eerste tekenen van ontspanning en concentratie, zoals een verlaagd ademtempo en minder spierspanning in het gezicht. Doe dit voor ongeveer 2 minuten en blijf zo ontspannen. Richt daarna je ogen weer naar de 'normale' positie.


Het leren wordt zo een stuk gemakkelijker en effectiever. Probeer deze methode eens uit en ervaar de voordelen van de learning state. Je zult merken dat je meer openstaat voor nieuwe informatie en sneller inzichten opdoet.

Reactie plaatsen