WAT GA JE LEREN IN DE NLP BUSINESS MASTER PRACTITIONER?

BLOK 1:DE PERSOONLIJKHEIDS MATRIX

In dit blok leer je alles over persoonlijkheid, die van jou, die van anderen en hoe je communicatie kunt afstemmen op andere persoonlijkheden dan die van jou. Daarnaast achterhaal je wat werkelijk belangrijk is in je leven. Aan jou de keuze wat je er mee doet. Je leert o.a. :

 • Hoe waarden je leven bepalen en richting geven;
 • Hoe waarden in conflict kunnen zijn en hoe je deze kunt oplossen;
 • Hoe je waarden kunt veranderen;
 • Hoe metaprogramma’s je helpen om snel inzicht te krijgen in het gedrag van anderen;
 • Hoe je waarden en metaprogramma’s kunt gebruiken in sales, recruitment en management.

BLOK 2: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP & MODELLEREN

NLP is ooit begonnen met het in kaart brengen en het vervolgens in een model zetten van de vaardigheden van succesvolle mensen om zodoende dezelfde vaardigheden te leren. Immers wat iemand anders kan, kun jij leren.
In de NLP Master Practitioner leer je hoe je deze eigenschappen en vaardigheden die jij graag van succesvolle mensen in jouw omgeving zou willen leren in een model kunt zetten zodat je alleen die eigenschappen kunt leren die bij jou passen.

MEESTERLIJKE STRATEGIEËN

 • Hoe je met behulp van gesprekstechnieken strategieën kunt doorbreken;
 • Hoe je strategieën kunt gebruiken bij ondernemen, relaties en motivatie;
 • Hoe je nieuwe en krachtige strategieën kunt installeren en oude, beperkende strategieën kunt veranderen;
 • Hoe je creativiteit terugvindt met de Disney Strategie.

BLOK 3:COMMUNICATIEVE KRACHT & HYPNOTISCHE TAAL

Effectieve leiders, professionals en coaches beschikken over communicatieve kracht en vermogen om te inspireren. U versterkt uw vaardigheid om mensen mee te voeren in een bepaalde richting, non-verbaal en met taal. Je vergroot je vaardigheden in communicatie en je gaat al snel merken dat je op een andere manier tegen communicatie aan gaat kijken. We gaan dieper in op wat bekende en begaafde sprekers nu doen wat ze doen om succesvol te zijn

BLOK 4: PERSOONLIJKE DOORBRAAK

Je leert je eigen patronen herkennen die je (onbewust) belemmeren in het realiseren van jouw doelen en vaak gepaard gaan met ongewenste emoties. Doorbreken van deze belemmerende overtuigingen, bijvoorbeeld met re-imprinting, geeft je -vaak onvermoede- nieuwe ruimte, energie en kansen.

BLOK 5: COACHEND LEIDERSCHAP

Niets is zo uniek al mensen. En dat verklaart ook dat één stijl van leiding geven niet kan werken. Soms moet je als leidinggevende als een echte kameleon je stijl aanpassen aan de behoefte van de medewerker. En dan nog rekening houden met wat jouw behoeften zijn zodat je oprecht en authentiek blijft. 
Inmiddels is bewezen dat coachend leiderschap het beste werkt. Medewerkers krijgen hierdoor support en voelen zich gesteund in de beslissingen die ze kunnen nemen. Daarvoor is het wel belangrijk om een duidelijk speelveld af te bakenen. Wat de meeste leidinggevenden gaan merken dat medewerkers op een hoger niveau gaan functioneren. Maar hoe doe je dat. Hoe werk je aan zelfstandigheid, inspiratie en motivatie? Hoe pak je dat praktisch aan, zonder de organisatiedoelstellingen uit het oog te verliezen?

In deze module leer je hoe je NLP en Coaching kunt samenbrengen in Coachend Leiderschap. Hierbij focus je je op iemands potentiële kwaliteiten waardoor hij of zij met meer plezier betere resultaten levert. Je wordt daardoor effectiever in je rol als coachend leidinggevende en je krijgt handvatten aangereikt om je coaching vaardigheden nog meer in te zetten.


BLOK 6: EXCELLENT VERKOPEN & OVERTUIGEN

Heb je ooit geprobeerd om iets te verkopen wat de klant niet kan vasthouden, niet tastbaar is zoals coaching, financiële producten, trainingen of consultancy? Hoe ging het? Als je het je vergaan is zoals de meeste mensen dan is het niet erg goed gegaan.
Wil je leren hoe je jouw meest waardevolle bezit, je eigen vaardigheden kunt verkopen aan letterlijk iedereen, van de bakker op de hoek tot aan de CEO van een grote onderneming. 
Soms vertellen deelnemers dat ze in hun eigen werk niets hoeven te verkopen. Bij even doorvragen komen we samen al snel tot de conclusie dat de technieken uit dit blok ook prima zijn te gebruiken bij anderen overtuigen van een standpunt of een nieuw plan.


BLOK 7: DE NLP CONSULTANT

In dit blok maar je in twee dagen kennis met twee krachtige methodieken die we hebben samengevat als NLP Consultancy. De methodieken leren je een analyse te maken welke krachten en invloeden de onderneming en hun belangrijkste kapitaal sturen en vormen. Je leert eveneens veranderingen te bedenken die een grote impact kunnen hebben op de samenwerking binnen teams, de huidige strategie van de onderneming

 

Sociaal Panorama in onderneming en teams
In sociale psychologie hebben we het vaak over onbewuste sociale cognitie. Hier is ontdekt dat we andere mensen projecteren we onbewust op een plaats in onze mentale ruimte. Waar we ze zien, bepaald de kwaliteit van de relatie. Met de toepassing van dit inzicht kunnen sociaal-emotionele problemen van allerlei aard behandeld worden: moeilijkheden in intieme relaties of gezinsverbanden, conflicten in teams, spanningen tussen groepen en volken, gezagsproblemen enz.

 

In dit blok maak je kennis met Sociaal Panorama en leer je Team processen en groepsdynamica met Sociaal Panorama te analyseren om zo een interventie te bedenken die zou passen in de situatie en daarnaast gaan we in op de toepassing van het sociaal panorama in de context van onderwijs, training, conflict coaching, onderhandeling en mediation.


DIRECT INSCHRIJVEN VOOR DE NLP BUSINESS MASTER PRACTITIONER

VROEGBOEKKORTING

We vinden het fijn om zeker te weten dat onze cursussen altijd doorgaan. Dus levert vroeg inschrijven altijd voordeel op. Dit is de regeling die we hanteren:

 • Inschrijven langer dan 3 maanden voor aanvang geeft een korting van €400,- op het lesgeld
 • Inschrijven tussen 3 en 2 maanden voor aanvang geeft een korting van €200,- op het lesgeld

(let op dat het betaalmoment van het lesgeld bepalend is voor de hoogte van de korting)

Betalen in  3 termijnen  is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.


De kosten zijn fiscaal aftrekbaar!

Wanneer je inschrijft dan ga je een overeenkomst aan voor de tijdsduur zoals vermeld op onze website en ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Na ontvangst van je inschrijving, geldt een bedenktijd van veertien dagen. Binnen deze termijn kun je de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden.

Nadat je het formulier hebt verzonden, ontvang je direct een bevestiging. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op. Mocht je nog vragen hebben bel ons gerust op 085-3012007.