Page content

Subjectieve Bayesiaanse statistiek en NLP

NLP is een meta-discipline waarmee je op elegante wijze menselijk gedrag in kaart brengt. NLP beoefenaars hebben dit gedaan voor tal van gebieden zoals coachings, sales of communicatie. Maar één gebied ontbreekt daarbij en dat is de wetenschap. Nu is de verhouding NLP en wetenschap een moeilijke omdat psychologen in de jaren 80 er vooral op uit waren om NLP in diskrediet te brengen. Andersom kan een goed opgeleide NLP beoefenaar weinig met de huidige manier van wetenschap bedrijven omdat de huidige wetenschap op relevante wijze het metamodel overtreedt door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik te maken van oorzaak/gevolg redeneringen en nominalisaties.

Wat Licensed NLP Master Trainer ™ Joost van der Leij heeft gedaan is eerst met NLP een vorm van wetenschap in kaart gebracht de compatibel is met NLP. Deze vorm van wetenschap blijkt te bestaan en heet: Subjectieve Bayesiaanse statistiek. Daarna heeft Joost met deze NLP compatibele wetenschap in de hand gekeken hoe goed NLP werkt. En dan blijkt uit statistisch onderzoek dat bij mensen die de afgelopen 1000 dagen gemiddeld 800 probleemdagen hadden (en dus flink in de nesten zitten) dat bij 80.3% van de mensen zij met NLP in staat zijn om het aantal probleemdagen aanzienlijk te verkleinen.

Wat ga je leren op 26 februari 2015?

Je leert tijdens deze avond:

  • Wat is er volgens NLP mis met de huidige wetenschap, met name het huidige gebruik van statistiek inclusief het wetenschappelijke onderzoek dat er tot nu toe is gedaan naar NLP.
  • Wat is het alternatief om wetenschap te kunnen beoefenen op een manier die wel compatibel is met NLP.
  • Wat laat onderzoek naar hoe goed NLP werkt vervolgens zien.

Hoe ziet de avond eruit?

Het is een lezing met veel ruimte voor vragen en discussie.

Wie is Joost van der Leij

joostprofielJoost Gerard van der Leij (Hilversum, 29 maart 1971) is een Nederlandse filosoof en auteur op het gebied van het Enneagram en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Hij is het meest bekend om zijn koppelingen die hij gelegd heeft tussen het Enneagram aan de ene kant en de persoonlijkheidsstoornissen van de World Health Organization (WHO) ICD-10 classificatie en de psychologische persoonlijkheidstheorie de Big Five aan de andere kant. Joost van der Leij is de kleinzoon van de beroemde Nederlandse striptekenaar Pieter Kuhn, tekenaar van de Kapitein Rob strip.

Joost is tevens eigenaar van Tiouw, the institute of unconventional wisdom en NLP Master Trainer.

 

Locatie

De Let’s Talk avonden vinden plaats aan de Lireweg 74 in Nieuw Vennep. Parkeren is er gratis.

Investering

De investering voor de avonden is €15,- per avond. Yes, echt maar €15.

Inschrijven

Inschrijven kun je doen via onze online inschrijfformulier.

[social_sharing style=”style-11″ fb_like_url=”https://www.nlpacademie.nl/subjectieve-bayesiaanse-statistiek-en-nlp/” fb_color=”light” fb_lang=”nl_NL” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”nl” tw_url=”https://www.nlpacademie.nl/subjectieve-bayesiaanse-statistiek-en-nlp/” tw_name=”nlp_ac” tw_button_text=”Share” g_url=”https://plus.google.com/102074513545564506071″ g_lang=”nl” g_button_text=”Share” linkedin_lang=”en_US” alignment=”center”]

Comment Section

0 reacties op “Subjectieve Bayesiaanse statistiek en NLP

Plaats een reactie


*