Page content

Speedreading & Mindmapping

Hoe speedreading & MindMapping je leren effectiever te werken en te zijn?

Wanneer heb jij voor het laatst je leesvaardigheden opnieuw aangescherpt?  Deze vraag werd mij twee jaar geleden gesteld en ik moest bekennen dat dit ergens op de lagere school was. Het zal me niet verbazen als jij hetzelfde antwoord gaat geven.
Inmiddels zijn er geavanceerde technieken bedacht die je letterlijk opnieuw leren lezen maar nu bijna met de snelheid van licht en met een verbetering van je begrip van wat je nu eigenlijk leest.
 
De meeste mensen lezen met een snelheid van 300 woorden per minuut, een normaal gemiddelde. Stel je eens voor dat wanneer je snelheid verdubbeld of verdrievoudigd wat dat voor jou gaat betekenen. Zes uur lezen met een snelheid van 300 woorden per minuut wordt nu twee uur lezen met 1000 woorden per minuut.  Vier uur over die je kunt besteden aan je favoriete hobby, je gezin en wellicht zorgt dit ervoor dat je niet meer hoeft over te werken omdat je nog even een stapel rapporten door moet worstelen of dat je vlak nog voor je examen dat ene boek moet lezen.
 
Aangevuld met MindMapping ben je snel in staat om op eenvoudige wijze de meest complexe informatie te structureren en ook nog eens beter te onthouden. MindMapping is een speelse, creatieve en efficiënte manier van informatieverwerking en die vergelijkbaar is met de manier waarop je brein werkt.
 
Stel je voor hoe je tijd kunt besparen en beter kunt onthouden en wat dat voor jou zou gaan betekenen?
 

Waarom zou je speedreading & MindMapping leren?

 • Je wilt tijd overhouden door sneller door die dikke rapporten heen te lezen;
 • Je moet voor studie of werk veel lezen om bij te blijven en je zoekt naar een efficiënte methode;
 • Je wilt je voorbereiden voor je examens in minder tijd;
 • Je wilt wat je leest beter leren onthouden;
 • Je effectiever wilt leren en onthouden;
 • Je wilt productiever worden met duidelijk minder inspanning;
 • Je wilt snel een overzicht maken van complexe stof en beter begrijpen

 

Wat ga je leren in de 1-daagse masterclass speedreading & MindMapping?

 • Je gaat je leessnelheid naar drie tot zesmaal sneller dan dat je nu leest;
 • Je leert niet alleen sneller te lezen en ook sneller te begrijpen;
 • Je inzicht in de functie van jouw ogen en brein te verdiepen zodat je ze tijdens het lezen effectiever kunt gebruiken;
 • Je leert door het maken van een MindMap sneller verbanden te zien waardoor je sneller de juiste beslissing kunt maken;
 • Je leert effectiever met informatie om te gaan;
 • Je leert productiever te worden en dat met minder inspanning
 • En meer……..

 

Hoe ziet de masterclass eruit?

Deelnemers bepalen voor aanvang de leerdoelen om zodoende de leerervaring te optimaliseren en te profiteren van een experimentele en pragmatische aanpak. In de workshop is balans gevonden tussen het geven van het theoretisch kader, demonstratie en oefeningen. Je ontvangt continu feedback van de trainers en de deelnemers zodat je maximaal kunt leren
 

Data en tijden

Lestijden zijn van 9:00 tot 17:00 en er zijn een aantal pauzes. Na afloop krijg je een certificaat van deelname. Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende datum.

Trainingslocatie

De 1-daagse Master Class Speedreading & Mindmapping vindt plaats in ons kantoor in Nieuw Vennep en er zijn maximaal 8 deelnemers.

Investering

De investering voor het volgen van de workshop bedraagt €149,- vrij van BTW en is inclusief een eenvoudige lunch, koffie en thee.

Meer informatie

Als je nog meer informatie wilt hebben of specifieke vragen hebt of misschien wel een persoonlijke afspraak wilt maken, neem dan gerust contact op met ons op of schrijf je in.