Page content

Proeverij familie/organisatie opstellingen

Wil jij efficiënt en doelgericht met je vraagstukken rondom jouw persoonlijke leven, werk of organisatie in 2015 van start gaan? Doe dan nu mee met een Proeverij ‘systemisch werken’! Dat is een methode om snel tot de kern te komen. Je kunt hier terecht voor zowel persoonlijke – als professionele ontwikkelings-vraagstukken.

Wat is systemisch werken?

Dat wordt ook wel organisatie- of familieopstellingen genoemd. Het is een methode die als doel heeft om snel inzicht te krijgen in de diepere oorzaken van een vraagstuk binnen een organisatie- of familiesysteem. Veel persoonlijke problemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem. Als organisaties of individuen vastlopen of als je als coach met een cliënt vastloopt, dan wordt er veel gedaan om het probleem op te lossen, maar de vraag is: wat is de werkelijk oorzaak van het probleem? Om hier inzicht in te krijgen kunnen we ons beter afvragen: tegen welk systeem lopen mensen en organisaties onbewust op? Wat speelt er onder de waterlijn?!

Middels opstellingen wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt van een organisatie of familiesysteem. We werken met representanten. Dat zijn mensen die ruime ervaring hebben met systemisch werken. De representanten worden in de ruimte geplaatst en representeren onderdelen uit een organisatie of familiesysteem. Zij krijgen intuïtief toegang tot de gevoelens, de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen die in het echte systeem aanwezig zijn. De begeleider verkent in voortdurend overleg en afstemming. Al snel wordt helderheid verkregen over de onderlinge verhoudingen met name door de non-verbale ‘bewegingen’ met als doel om nieuwe openingen en inzichten te bewerkstelligen. In de opstellingen laten we de volledige potentie, waar het individu, het team en de organisatie over kunnen beschikken, naar boven komen. Het heeft een grote impact die tot betere doorstroming van energie, bewustwording en persoonlijke- en zakelijke groei leidt.

Voor wie?

Voor een ieder die vragen wil bekijken vanuit een systemisch perspectief met betrekking tot werk en persoonlijke vraagstukken.

Proeverij in september 2015

De proeverij is bedoeld om te proeven en te ruiken aan het fenomeen  ‘opstellingen’. Je maakt kennis met het systemisch werken binnen organisaties en families. Het is mogelijk om een opstelling te doen of om te leren van andermans vraagstukken en hierin te representeren. Dat laatste is gebleken net zo effectief te zijn, omdat de vraagstukken die ingebracht worden voor een ieder maximale herkenbaarheid hebben. Zo kunnen we dus veel van elkaar en met elkaar leren. Er wordt een aantal opstellingen gedaan. Je kunt zelf een vraag inbrengen of kijken naar vraagstukken van anderen, zoals:

Organisaties:

 • Hoe zijn de verhoudingen binnen werkrelaties tussen jou en je collega’s, jouw baas, je klant en partners?
 • Hoe kunnen de rolverdeling  en onderlinge relaties tussen personen en afdelingen verbeterd worden?
 • Waarom verkoopt een product niet goed?
 • Welke marktgebieden, producten, diensten en potentiële leads hebben groeipotentie?
 • Hoe kan ik de omzet laten groeien?
 • Hoe komt het toch dat ik steeds weer in dezelfde conflicten verzeild raak?
 • Hoe kom ik van mijn verslaving of mijn angsten af?
 • Wat is de oorzaak van de steeds weer terugkerende relatie- of gedragsproblemen?
 • Hoe kan ik mijn gezondheid verbeteren?

Individu:

Wat ga je leren?

 • Je wordt je bewust van onbewuste processen die spelen bij jou als individu of binnen jouw organisatie
 • Je krijgt vernieuwde inzichten die tot doelgerichte acties leiden
 • Je krijgt helderheid in zaken waar je daadwerkelijk invloed op kan uitoefenen
 • Energie kan weer vrij stromen

Wil je een casus inbrengen? Mail je aanmelding en je vraag naar info@nlpacademie.nl

Nancy zal contact met je opnemen om de casus vooraf te bespreken. Er is maar ruimte voor één casus, dus schrijf je snel in!

Locatie

De Let’s Talk avonden vinden plaats aan de Lireweg 74 in Nieuw Vennep in de eigen locatie van de NLP Academie. Parkeren is er gratis.

Investering

De investering voor de avonden is €15,- per avond. Yes, echt maar €15.

Inschrijven

Inschrijven kun je doen via ons online inschrijfformulier.
[social_sharing style=”style-11″ fb_like_url=”https://www.nlpacademie.nl/proeverij-familieorganisatie-opstellingen/” fb_color=”light” fb_lang=”nl_NL” fb_text=”like” fb_button_text=”Share” tw_lang=”nl” tw_url=”https://www.nlpacademie.nl/proeverij-familieorganisatie-opstellingen/” tw_name=”nlp_ac” tw_button_text=”Share” g_url=”https://plus.google.com/102074513545564506071″ g_lang=”nl” g_button_text=”Share” linkedin_lang=”en_US” alignment=”center”]

Comment Section

0 reacties op “Proeverij familie/organisatie opstellingen

Plaats een reactie


*