Page content

Coachen met het Meta Model

The Art of Asking the Right Question

De juiste vragen stellen is nog niet zo makkelijk. Dat heeft niet te maken met het feit dat het stellen van vragen moeilijk is, dat is namelijk gewoon een kwestie van wat vragende voornaamwoorden gebruiken. Het probleem met het stellen van de juiste vraag is dat de meeste mensen eigenlijk niet goed weten wat ze nu eigenlijk willen vragen en welke informatie nu echt belangrijk is. Dit betekent dat we vaak alleen inhoudelijke vragen stellen zoals “waarom?” en “hoe?” en zonder vooraf het doel te bepalen.

In deze Master Class voor maximaal 8 personen  leer je de kunst van het vragen stellen waardoor je met gemak informatie achterhaalt die belangrijk is en specifiek belangrijk is voor het doel wat je hebt.

Waarom is deze training

 • Je wilt graag door het stellen van “magische” vragen informatie krijgen die belangrijk is;
 • Je wilt met de kracht van jouw woorden anderen krachtig en positief kunnen beïnvloeden
 • Je moet in je werk continu informatie van anderen achterhalen en dit is soms nog niet zo makkelijk;
 • Je wilt beter medewerkers kunnen coachen
 • Je bent coach en je wilt betere vragen kunnen stellen om je client makkelijker de juiste richting in begeleiden
 • Je wilt beter leren verkopen door snel te achterhalen wat je klant wil;

Wat leer je

 • Hoe taal onze communicatie bepaald en beïnvloed
 • Hoe je met taal anderen kunt beïnvloeden
 • Hoe je met behulp van het Meta-Model krachtige vragen leert stellen
 • Hoe je door het stellen van vragen mensen in een positieve staat kunt krijgen
 • Hoe je door het stellen van krachtige vragen aan je zelf, je denkwijze optimaliseert.

Hoe ziet de training eruit

Deelnemers bepalen voor aanvang de leerdoelen om zodoende de leerervaring te optimaliseren en te profiteren van een experimentele en pragmatische aanpak. In de workshop is balans gevonden tussen het geven van het theoretisch kader, demonstratie en oefeningen. Je ontvangt continu feedback van de trainers en de deelnemers zodat je maximaal kunt leren

Wie is de trainer

Voor deze unieke training is Eric Sijbesma de trainer. Eric heeft zijn sporen in Finance & Control ruimschoots verdiend als interim manager bij diverse Nederlandse bedrijven. Tijdens zijn werk ontdekte Eric dat het stellen van vragen en het stellen van de juiste vragen niet tot de “toolkit” van menig medewerker en manager behoort. Juist daar waar de informatie voorziening essentieel is voor de continuïteit van bedrijven, constateerde Eric dat  door het NIET stellen van simpele vragen enorme bedragen in de vorm van tijd en geld letterlijk verloren gingen.

Door de combinatie van krachtig gebruik van de vraagtechnieken uit NLP en de wijze waarop wij communiceren kreeg Eric informatie boven tafel die lange tijd voor velen verborgen is gebleven en stond aan de basis van de The Art of Asking the Right Question”

Wat zal er anders zijn als je deze training hebt gevolgd

Stel je voor dat je beschikt over de meest krachtige technieken uit NLP en dat die je in staat stellen om een echte meester te worden in het stellen van de juiste vragen en je ineens informatie krijgt waar je alleen maar van kon dromen. Je kunt anderen nu overtuigen omdat je beschikt over informatie die anderen niet konden achterhalen.

In vergaderingen, verkoopgesprekken, coachgesprekken, besprekingen over financiële gegevens kun je snel tot de kern van het probleem doordringen en waardoor oplossingen ineens dichterbij zijn. Anderen vinden je scherp en to the point.

Door vragen te stellen maak je een geïnteresseerde en oprecht nieuwsgierige indruk.

Data & Tijden

Je kunt de data terug vinden in onze agenda. De lestijden zijn van 9:30 tot 17:00. Er zijn regelmatig pauzes.

Trainingslocatie

De 1-daagse Master Class vindt plaats in ons kantoor in Nieuw Vennep aan de Lireweg 100. De maximale groepsgrootte is 8.

Investering

De investering voor deze Master Class bedraag €149, vrij van BTW en inclusief eenvoudig lunch, koffie en thee.

Meer informatie