Page content

NLP Coaching

Als het bereiken van je doelstellingen een vliegende start nodig heeft!

Coaching is geschikt voor mensen die meer uit hun leven willen halen dan ze op dit moment doen en voor mensen die met een vraagstuk zitten waarbij ze bij de beantwoording de nodige ondersteuning kunnen gebruiken. Neem contact op voor meer informatie.

Waarom een coach?

Vragen hebben vaak betrekking op het stellen van de juiste prioriteiten om sneller tot gewenste resultaten te komen, het maken van de juiste keuzes, omgaan met stress of conflicten, ondersteuning in veranderingsprocessen, het vinden van antwoorden op levensvragen e.d. maar ook omdat je:

 • positieve nieuwe gewoontes wilt creëren en oude beperkende patronen wilt afbreken;
 • als ondernemer overweldigd bent door alles wat er op je afkomt. Of op zoek bent naar nieuwe managementvaardigheden wanneer je bedrijf hard groeit of je juist op zoek bent naar een plan om je bedrijf te laten groeien;
 • erover denkt om je carrière te veranderen;
 • een actieplan of een duwtje in de rug nodig hebt om uit je “comfort” zone gehaald te worden;
 • op zoek bent naar een betere balans tussen werk en privé;
 • steeds meer stress thuis of op je werk ervaart;
 • te maken krijgt met moeilijke situaties in je leven (je relatie wordt verbroken, je verliest je baan, je hebt financiële zorgen, gezondheidsproblemen, of je geliefde verloren);
 • zelfstandig bent en een plan wilt maken om de concurrentie voort te blijven en je werk uit te bouwen;
 • op je werkplek terugkeert na een langdurige afwezigheid.

Maar je kunt ook denken aan coaching of een combinatie van coaching en hypno-coaching wanneer je in situaties geconfronteerd met:

 • Een gebrek aan zelfvertrouwen en je zelfverzekerd wilt worden
 • Niet meer gemotiveerd bent voor wat je in bepaalde aspecten van je leven doet en weer de passie en motivatie wilt terugvinden
 • Een negatief eigen beeld hebt en weer positief tegen je zelf wilt aankijken
 • Je niet meer kunnen ontspannen en het lijkt alsof je je gedachten niet meer stil kunt krijgen en je weer rust wilt ervaren
 • Angst voor spreken in het openbaar en je vrijuit en zonder angst wil kunnen spreken voor groepen

Uitgangspunt bij coaching is dat de beste antwoorden op vragen door je zelf kunnen worden gegeven. Je weet immers uiteindelijk zelf waar je passie ligt en wat je wilt. Coaching kan helpen om je drijfveren helder te krijgen en de voor -en nadelen van verschillende opties op een rij te zetten.

Door coaching wordt je je bewust van je sterke kanten en leer je deze optimaal te benutten. Coaching helpt je om met nieuwe vaardigheden te experimenteren, zodat je deze effectief leert toepassen. Coaching is erop gericht het zelf lerend en probleem oplossend vermogen van de persoon te vergroten. Coaching kan je helpen beter door stressvolle situaties heen te komen.

Als cliënt stel je met de hulp van een coach je eigen doelen. Als jouw doelen zijn vastgesteld, bekijken hoe je deze het best kunt bereiken.

Als coach helpen we je bij het kiezen van de weg die voor jou het beste is en het beste bij jou past. We helpen je een plan te maken en dit uit te voeren. We dagen je uit en helpen je eventuele blinde vlekken te ontdekken en we stimuleren je tot actie over te gaan die nodig om jouw doelen te bereiken.

Onze werkwijze

Je kunt niet alle gebeurtenissen in je leven beïnvloeden maar wel de betekenis die je eraan geeft!
De werkwijze van NLP_AC Coaching  kenmerkt zich door het motto: “Je kunt niet alle gebeurtenissen in je leven beïnvloeden maar wel de betekenis die je eraan geeft.”. We gaan ervan uit dat we onze eigen realiteit maken door aan gebeurtenissen een betekenis te geven die voor iedereen anders is. vandaar dat iedereen gelukkig ook de dingen verschillend ziet en beleefd.

Maar soms kan onze eigen zienswijze ons ook behoorlijk in de weg zitten. Het verhaal wat we ons zelf vertellen blijft maar malen. Hierdoor kunnen we emotioneel uitgeput raken, het niet meer zien zitten of wellicht beslissingen nemen die achteraf toch meer aandacht nodig hadden.

Het lijkt simpel! Door een andere betekenis te geven aan hetgeen we meemaken door andere woorden te gebruiken, je lichaamshouding te veranderen of je aandacht op iets anders te richten kun je soms tot verassende inzichten komen die je leven ineens een stuk aangenamer maken.

In de sessies kijken we naar het heden en gaan we indien nodig summier terug naar het verleden. Dit doen we omdat, wanneer je nu iets voelt, dit wordt veroorzaakt door iets dat je NU doet en niet door iets wat je VROEGER deed. Dus geen lange discussies over het verleden maar een gezonde focus op het heden en leren hoe je hiermee in toekomst kunt omgaan. Immers het verleden is niet gelijk aan de toekomst tenzij je in het verleden blijft leven.

“Maar hetgeen ik heb meegemaakt heeft me toch gemaakt tot wie ik ben?” zal je je afvragen. Dat klopt exact!. Het heeft je gevormd tot wat je nu bent. Je hebt bepaalde normen en waarden ontwikkeld die je op een positieve manier dienen. Toch wil ik graag met je wedden dat je in het verleden ook overtuigingen hebt ontwikkeld die je niet meer verder helpen. Sterker nog, overtuigingen die je tegenhouden in het bereiken van je doelstellingen of tegenhouden in het oplossen van jouw problemen. Soms helaas kun je de feitelijke gebeurtenissen in het verleden niet meer veranderen mar kan je wel de betekenis bijschaven zodat in het verleden opgebouwde overtuigingen je op een positieve manier van dienst kunnen zijn.

 

NO Cure – NO Pay

Wij zijn zo zeker dat we samen met jou jouw gewenste resultaten kunnen halen dat je alleen betaald wanneer je tevreden bent. Lijkt ons logisch!. Dus daarom zijn we makkelijk. No Cure – No Pay. Mocht je niet tevreden zijn met de resultaten, geven we je alle betaalde bedragen weer terug.

 

Investering

Niet altijd kun je van te voren voorspellen hoe veel sessies je nodig hebt om je resultaat te behalen. Na een goed gesprek wel. Om je toch een indicatie te kunnen geven bedraagt de investering voor één sessie van 1 uur €125,-.

 

Je wilt meer weten

Dat kan door het contact formulier in te vullen en je telefoonnummer achter te laten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ook een email sturen naar coach@nlpacademie.nl

Comment Section

0 reacties op “NLP Coaching

Plaats een reactie


*