Page content

Milton H. Erickson – Mijn stem gaat met je mee

Mijn stem gaat met je meeMilton H. Erickson (1901-1980) wordt wel de belangrijkste hypnotherapeut van zijn tijd genoemd. Hij is de grondlegger van de moderne hypnotherapie en de inspiratiebron achter de N.L.P. (Neuro Linguistic Programming).

Erickson loste nooit een probleem op de bekende manier op. Om veranderingen in het onbewuste van zijn patiënten teweeg te brengen, maakte hij gebruik van paradoxen, anekdotes, verrassingen en verwarring. Één van zijn belangrijkste hulpmiddelen waren zijn ‘therapeutische verhalen’. Behalve dat de intrigerende boodschappen ervan ons bewust aanspreken en veranderen, zijn zij een bijzonder voorbeeld van Amerikaanse literatuur.

 

Sidney Rosen maakte, in nauwe samenwerking met Erickson, een bundeling van ongeveer honderd verhalen en voorzag ze van een uitstekend commentaar.

Koop nu via BOL.com

[bol_product_links block_id=”bol_5242c0a895442_selected-products” products=”666769355″ name=”Mijn stem” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”0000FF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]

Comment Section

0 reacties op “Milton H. Erickson – Mijn stem gaat met je mee

Plaats een reactie


*