Page content

Get your Kick on Route 66…

and make dreams come true in 2013! Dit hele jaar maak je kans op een geheel verzorgde 14-daagse rondreis over de Route 66 van Chicago naar Los Angeles.

En verzorgd betekent in dit geval

  • De vliegreis van Amsterdam naar Chicago en terug;
  • 14 dagen een prima hotel op basis van logies;
  • Auto voor 14 dagen.
  • Een goede routebeschrijving  🙂

Wat is de Route 66

NLP Route 66De Verenigde Staten hebben geen gebrek aan beroemde autowegen, routes die elk hun eigen verhaal hebben. Geen enkele weg roept echter meer nostalgische gevoelens op dan de befaamde Route 66. De weg tussen Chicago en Los Angeles, ‘two thousand miles all the way’ zoals de songtekst zegt, verbindt het oude hart van het land met wat na de Tweede Wereldoorlog het nieuwe hart werd: Californie. Tussen beide megasteden aan de uiteinden van Route 66 zijn klassieke beelden te zien van een bijna verdwenen plattelands-Amerika en restanten van een roadside leven die haast even ouderwets aan doen – beide op we naar de vergetelheid en daarom, op de valreep, warme gevoelens oproepend.

 

 

Het is deze Route 66 van de nostalgie die de weg, of wat er nog van over is, een derde leven bezorgt. Duizenden komen aan het eind van de twintigste eeuw om iets op te snuiven van een tijd die plotseling populair is geworden: de jaren vijftig. Route 66 symboliseert die tijd beter dan wat dan ook. Langs de weg staan nog steeds restanten van de opmerkelijke motels uit de tijd dat er nog geen landelijke ketens bestonden, restaurants uit het pre-McDonald’s, -Denny’s, -Howard Johnson’s tijdperk. De roadside van de weg was bezaaid met de benzinestations die stuk voor stuk een monument waren met hun roodkleurige pompen. Deze tweebaansweg belichaamde de mobiliteit van de Amerikaan, nu voorzien van een auto, zoals die Amerikaan een halve eeuw eerder met de ossewagen naar het westen trok.

 

Hoe maak je kans

Bij elke inschrijving voor één van onze opleidingen en cursussen (muz van gratis workshops) ontvang je een persoonlijk lotnummer. Bewaar dit nummer goed want uit de uitgegeven nummers trekken we op 31 december 2013 het winnende lotnummer en komen we je persoonlijk de tickets overhandigen.

Dus we zijn benieuwd op welke gelegenheid we jou terug zien en we je misschien wel op 31-12-2013 je persoonlijk de tickets komen overhandigen!

Comment Section

0 reacties op “Get your Kick on Route 66…

Plaats een reactie


*